Хората на Цеко Минев обвиниха екоминистъра в агитация за Зелените

Последна промяна на 09 май 2013 в 17:09 3611 13

Филип Цанов, председател на сдружение
Филип Цанов, председател на сдружение "Природата за хората", Снимка: Йорданин Цветанов, livesport.bg

Ново заседание на обществения съвет към екоминистерството, насрочено за утре от министър Юлиян Попов предизвика недоволството на организацията „Природата за хората и регионите“, близка до председателя на ски федерацията Цеко Минев, и подкрепяща ски инвестициите. Председател на сдружението е бизнесменът Филип Цанов, който е консултант на фирма „Витоша ски“, която е свързана с концесионера на ски зона Банско „Юлен“. И двете фирми се подкрепят от Минев, съакционер в Първа инвестиционна банка, който неофициално се сочи за основен двигател на ски проектите в Пирин и на Витоша.

Основна тема на утрешното заседание ще е разработване на Харта за развитие на устойчив туризъм, обяви пресцентърът на екоминистерството. Тъкмо тя даде повод за обвинението към Попов. „Обясняваме на министъра, който встъпи в длъжност преди 2 месеца, че той ръководи Министерството на околната среда и водите, а развитието на туризма, дори и на устойчивия, е в компетенциите и отговорностите на Министерството на икономиката, енергетика и туризма. Там министър е Асен Василев, а има и един заместник-министър, който конкретно отговаря за туризма, и се казва Иво Маринов. Тези факти, може и да са убягнали на министър Попов, защото от пътувания и срещи в чужбина не му е остана време да поопознае функциите и дейностите в неговото ведомство“, заявиха от „Природата за хората“ в съобщение до медиите.

„След като министърът набързо скалъпи един Обществен съвет и назначи неговия съветник Павел Антонов да го ръководи, последният още по-набързо стана кандидат-депутат от партия „Зелените“ и излезе в отпуск. И от 8 април, когато беше последното заседание, досега никой не се сети, че съществува такъв орган. Сега, изведнъж в навечерието на изборите и преди деня за размисъл, министърът реши да свика спешно съвета, а целта му всъщност е да направи безплатен ПР, с който да подкрепи кампанията на неговите приятели от партия „Зелените“, за да се притурят някой глас. Това заседание на Обществения съвет случайно съвпада и с поредния митинг, организиран от партия „Зелените“, продължава съобщението.

От „Природата за хората“ визират утрешната демонстрация в защита на Пирин, организирана чрез Фейсбук. Официално тя не се организира от партия Зелените, но сред демонстрантите се очакват и нейни симпатизанти.

Според сдружението, намесата на министъра в подкрепа на партия Зелените е нарушение на Изборния кодекс и подлежи на санкция от Централната избирателна комисия. Те призоваха Попов да отмени заседанието, а медиите – да не го отразяват, в случай, че министърът не се съобрази с искането им.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.05 2013 в 18:27

Каква е тази масова агитация за тея прошляци?

10.05 2013 в 16:37

Спокойно, не им вярваме.

10.05 2013 в 16:32

Въобще няма да се изненадам. "Зелените" както всеки път реват, че нямат пари да си платят за излъчване на предизборните им дебати (за което от бтв всеки път им обясняват, че не искат пари) а в същото време навсякъде, ама навсякъде им се прави реклама, това какво ви говори? Силно лоби, може би? Или поредните икономически интереси...

10.05 2013 в 02:41

Зелените са най-модерната лъжа в последните години- А кой обича да го лъжат?
http://www.bulgariautre.bg/analyzes/2013/05/10/276-golyamata_zelena_luzha

09.05 2013 в 20:29

Ех народе мой изстрадал виж няколкото тарикати каква въдица ти хвърлят с развалена стръв.Тези "зелени" винаги са били на чужда цицка, и сега точат топора за Татковината-"име сладко, земя рай".Като свински черва оплетени помежду си,с порочни корупционо-грабителски практики,пищят за твоя глас.Покажи им че ще ти писнат на к.ра и няма да им гласуваш доверие.Долу тия псевдо "зелени",долу,долу,долу.

09.05 2013 в 18:48

Яяяя, Офнюз, колко тролове са ви нападнали пак? Явно предизборната битка е в разгара си :)) По-интересно е защо Филип Цанов толкова много се страхува от опит за играждане на стратегия на туризма. Какво лошо има в това и защо той се страхува? Защото ще се стигне до извода, че подобно безразборно застрояване е в ущърб на туризма, ли? Нещо, което всички други хора отчаяно се опитват да обяснят и заради което западните туристи почнаха да ни избягват. Нещо, заради което се превърнахме в евтина дестинация за секс туризъм и алкохолен туризъм. Да, това е изводът, от който той толкова много се страхува, че чак забранява заседание на тази тема. Крайно време е туристическият сектор наистина да си признае това, което казва под сурдинка - Цеко и неговите застроявания, както и онези, които застроиха Черноморието ни и искат да продължат да го застрояват безразборно съсипаха туризма в България!

09.05 2013 в 18:30

Всеки трябва да знае, че делегирайки власт на всякакви, наричащи себе си ЗЕЛЕНИ, човек не си осигурява природно зелена околна среда, а осигурява на тези ЗЕЛЕНИ индивиди комерсилано ЗЕЛЕНА оХолна среда, за сметка на неговите средства и свобода!

09.05 2013 в 18:05

Тия "зелени са навсякъде". Най-зелени са обаче там, където става въпрос за пари. И най-грозното в цялата работа е, че експлоатират природата за целта и подвеждат хората.

09.05 2013 в 18:00

http://bit.ly/15sGz8q
;)

09.05 2013 в 17:53

На този Юлиян Попов като му видя физиономията и все едно гледам Гарфийлд! Абсолютен образец на картунена кукла на конци!
 
X