ГЕРБ обеща разширяване на ски курорта в Пирин

Милен Енчев 18 април 2013 в 18:25 3726 8

Сцена от протеста в София в началото на годината в подкрепа на разширяването на ски зона Банско.  Снимки: Сергей Антонов
Сцена от протеста в София в началото на годината в подкрепа на разширяването на ски зона Банско. Снимки: Сергей Антонов

„Както България вече е различна - модерна, обновена и красива, така и градът Ви е различен. Банско е първенец по спечелени проекти, което се дължи не само на ръководството на общината, но и на всички Вас – тези, които повярваха в политиката на ГЕРБ. Единствено това правителство пое ангажимент към най-важния проект за бъдещото развитие на града Ви, а именно изграждането на втора кабинкова линия. Следващото правителство на ГЕРБ ще има волята да довърши останалото и в най-скоро време Банско ще докаже, че заслужено носи титлата „Зимна столица на Балканите”. Това обяви днес кандидат-депутатката от ГЕРБ в Банско Даниела Савеклиева.

Изявлението на Савеклиева бе направено при днешното представяне на кандидат-депутатската листа на ГЕРБ в града.

Така днес ГЕРБ официално застава зад каузата на община Банско и концесионера фирма "Юлен" за разширяване на ски зоната. Допреди месеци, когато община Банско и концесионерът на ски зоната фирма "Юлен" поискаха разширяване на курорта, само отделни представители на ГЕРБ подкрепяха проекта. Самата партия официално не вземаше страна в спора. Искането на общината беше подкрепено от премиера Бойко Борисов, от бившия вицепремиер Цветан Цветанов, от бившия председател на парламента Цецка Цачева и мн. др. Местният клон на ГЕРБ дори помагаше в организирането на демонстрацията на общината пред екоминистерството в София през февруари, когато експертен съвет на ведомството гласуваше промяна в режимите на национален парк "Пирин", която да позволи разширяването на ски зоната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови