Зелените откриха кампанията си с плаж върху бетона (снимки и видео)

OFFNews 13 април 2013 в 14:02 5254 19

Зелените откриха кампанията си. Снимка: Сергей Антонов
Зелените откриха кампанията си. Снимка: Сергей Антонов

Днес в 13:00 ч. Зелените  откриха предизборната си кампания с артистичен флаш моб край шатрата на партията при езерото Ариана – мястото, където през юни миналата година бе извоювана победата на гражданите срещу лобистките промени в Закона за горите.

С шнорхели, плавници, пояси, чадъри и тъмни очила граждани, природозащитници, членове и кандидат-депутати на Зелените  легнаха на бетона край Ариана в знак на протест срещу бетонирането на крайбрежието, планините, защитените територии на България.

На вече традиционния щанд, където бяха събирани необходимите за регистрацията на Зелените подписи, беше обявен и стартът на нова подписка – в защита на застрашените зони по Черноморското крайбрежие.

Лидери на природозащитните протести, водачи на листите и кандидати на Зелените обявиха програмните приоритети на партията за изборите.

Сред участниците бяха: Стоян Йотов и Георг Тупарев, съпредседатели на Зелените, Петко Цветков, Десислава Алексова, Надя Балабанова, Анна Пелова и други кандидати за народни представители.

Представители на природозащитната гражданска коалиция „За да остане природа в България” информираха „плажуващите“ за напредъка на кампанията за защита на Пирин.

Присъства и бившият концесионер на къмпинг Корал и председател на сдружение „Да запазим Корал” Атанас Русев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!