Фандъкова: Кметът не бива и не може да прекратява протести

Нели Чолашка 15 юли 2013 в 12:53 1640 3

Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС
Йорданка Фандъкова. Снимка: БГНЕС

Кметът не бива и не може да прекратява протестите, ако не искаме да приличаме на някои съседни страни, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова.

Тя обяви това по повод зачестилите коментари от страна на депутати от БСП, ДПС и "Атака" с намек, че общината трябва да ограничи или пренасочи протестите срещу кабинета "Орешарски".

Софийска градска прокуратура (СГП) пък директно обвини протестиращите, че са забавили линейките след инцидента на бул. "Цариградско шосе" миналата седмица, при който такси помете хора на спирка на градския транспорт и поиска кмета да им нареди да пускат колите на "Спешна помощ". Оказа се, че твърдението на СГП не е вярна, а за забавянето е виновна полицията.

Няма закъсняване на линейки и се правят полицейски кордони, за да се осигури по-лесно преминаване на автомобилите на "Спешна помощ", коментира отново Фандъкова и напомни, че това не са нейни твърдения, а на полицията.

"Прокуратурата прави своята проверка и аз съм дала своите обяснения, така че компетентните органи ще направят своите проучвания и ще излязат с решение в случай, че има нередности.

Аз работя по закон, ако има рискове за сигурността на гражданите, за които да сме сигнализирани от компетентните органи, ще предприема мерки.

Смятам, че до този момент такова нещо не се наблюдава и ако има други ситуации, полицията ще реагира веднага и може да предприема съответните действия, каза още кметът", каза още кметът на София. 

В заключение тя обяви, че ако се предприемат някакви действия от нейна страната за прекратяване на протестите, това ще накърни правото на гражданите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!