Видео опровергава прокуратурата, че линейките закъснели заради протеста

OFFNews 11 юли 2013 в 17:35 16766 45

Линейка. Снимка: БГНЕС, архив
Линейка. Снимка: БГНЕС, архив

Екипът на "Спешна помощ", който се отзовал на сигнала за помощ при катастрофата на бул. "Цариградско шосе" в София, е закъснял заради протеста.

Това става ясно от съобщение на прокуратурата, която образува досъдебно производство след инцидента. В сряда пиян таксиметров шофьор помете 12 души на спирка на бул. "Цариградско шосе", в резултат на което почина млада жена.

Софийска градска прокуратура (СГП) е установила, че автомобилът на „Спешна помощ” е пристигнал на местопроизшествието със закъснение от 12 минути, автомобилът не е бил пропуснат от протестиращите да се движи по бул. „Цариградско шосе” и се е наложило да използва обиколен маршрут. Това попречило на лекарите и служителите в звеното „Спешна помощ” да се отзоват навреме на подадения сигнал на телефон 112.

"Законът за събранията, митингите и манифестациите вменява задължения на кмета на общината и Директора на СДВР, чрез свои заповеди да осигурят свободното преминаване на автомобили на специален режим - „Спешна помощ”, „Пожарна и аварийна безопасност” и „Гражданска защита”, реализиращи дейност по опазване живота и здравето на гражданите, през такива мероприятия", коментират от прокуратурата.

Прокуратурата е пратила предложение за становище по случая на столичния кмет Йорданка Фандъкова и до шефа на столичната полиция, в което прозира опит да накарат Фандъкова да ограничи протестите.

Видеокадри от вчерашния протест обаче опровергават съобщението на прокуратурата, че линейките са забавени от протестиращите. Вижте ги: 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!