Чиновници в социалното министерство взимали по 50 бона на година

Нели Чолашка 08 юли 2013 в 13:59 5950 3

Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС

Служители на Министерството на труда и социалната политика са взимали 35 000 – 50 000 лв. годишно по няколко договора, обяви социалният министър Хасан Адемов.

Адемов представи днес заместниците си и другите членове на политическия си кабинет.

"Има служител, с когото са сключени пет договора, като само по един от тях са отчетени около 180 работни часа. Когато се върне от отпуска, ще бъде освободен", каза социалният министър. Става въпрос за бившия главен секретар на министерството - Мая Никовска.

Около 30 души в министерството са били назначени незаконно, обяви още Адемов.

„Договорите на всеки един от тях в момента ще бъдат разгледани. Ако се констатират нарушения, ще бъдат освободени", уточни Хасан Адемов.

Заместници на Адемов ще са  Светлана Дянкова с ресори индустриалните отношения, трудовото право и общественото осигуряване, Росица Янкова с ресори насърчаване на заетостта, трудовата миграция, международното сътрудничество и Лазар Лазаров, който ще отговаря за социалното подпомагане.

Светлана Дянкова е бивш депутат в няколко парламента от синята коалиция и винаги е била член на социалната комисия. 

Росица Янкова беше шеф на Агенцията по заетостта до есента на 2011 г. (тогава беше Росица Стелянова). Официалният мотив за напускането ù бяха лични причини, но се говореше, че е била притискана да подписва съмнителни документи.

Лазар Лазаров беше зам.-министър на Емилия Масларова по време на Тройната коалиция.

Началник на кабинета на Адемов ще е Севинч Касабова, главен секретар - Стоян Стоянов, а парламентарен секретар остава Петя Доганова.

Със сигурност ще бъде сменен шефът на Агенцията по заетостта, но БСП и ДПС още не са готови с кандидатурата. Последните две години този пост заемаше Камелия Лозанова, която беше много близка с бившия министър Тотю Младенов и беше замесена в скандала с парите, които "усвои" по програми за обучение бившата депутатка от ГЕРБ Вяра Петрова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!