Социалният министър: Пеевски трябва да остане депутат, хората са го избрали

Вероника Шербанова 22 юни 2013 в 13:15 3581 13

Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов, министър на труда и социалната политика. Снимка: БГНЕС

Делян Пеевски трябва да остане депутат, защото е в парламента по волята на хората, които са гласували за него. Това заяви пред „Дарик“ социалният министър Хасан Адемов.

По думите му по въпроса с Пеевски не трябва да се разсъждава в крайности.

Трябва да отпаднат съмненията, че ДПС изнудва, извива ръце и се опитва да наложи хора, които да влязат във властта, допълни Адемов, като припомни призива на лидера на партията Лютви Местан премиерът бързо да приключи с назначенията и дори да не ги обсъжда с ДПС.

Важно е да се оценяват качествата на предложените за различни постове хора, а не да се мисли за някакви проценти от изборите, посочи Адемов по повод коментарите, според които ДПС иска една трета от управленските постове, въпреки че е влязла в парламента с нисък процент от гласовете.

Всичко е в ръцете на премиера и той трябва да реши кой какъв пост ще заеме и ако назначените областни управители не отговарят на изискванията, той може да ги освободи, допълни социалният министър. Въпреки това Адемов коментира, че никой не се интересува от качествата на назначения за областен управител на Благоевград Муса Палев, срещу когото протестират жителите на града, а изтъкват само, че е от ДПС.

Това създава усещането, че ДПС се изтласква в категория различна от другите, защото за нейния електорат е приемливо да се труди на полето, но не и да заема постове. Това поражда дискусия, която излиза от рамките на разбирането за демокрация и толерантност, каза още Хасан Адемов.

Социалният министър заяви, че приоритет в работата му ще бъде намаляването на безработицата. Социалните мерки, които са обявени и тези, чието обявяване предстои, погледнати в комплект, дават надежда на българския бизнес. Ако управляващите не бяха взели редица решения за подкрепа на социално слабите, тогава щеше да има и социални искания на протеста. Без тези мерки, не знам какво щеше да се случи, обясни Адемов.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!