БСП повика на контрол Адемов, за да напомни колко зле е държавата

Последна промяна на 07 юни 2013 в 14:27 1902 5

Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС
Хасан Адемов. Снимка: БГНЕС

Социалният министър Хасан Адемов беше повикан днес на парламентарен контрол,  за да може  БСП да отчете в колко тежко състояние заварва държавата.

Той беше повикан за да отговори на въпроси на Мая Манолова да каже какви мерки е взело правителството за социална закрила и какви мерки подготвя за справяне с растящата безработица.

Адемов отчете социалните мерките, които гласува в сряда правителството - увеличаване на обезщетението за отглеждане на дете от 1 до 2-годишна възраст от 240 на 310 лв., увеличаване на помощта за първолак за бедните семейства от 150 на 250 лв. и на прага за достъп до енергийни помощи. 

Картината на българската действителност, която е оставило правителството на Борисов е трагична и изпълнена с мизерия и безработица.

Възрастни хора, които с мизерни пенсии издържат безработните си деца. Млади хора, които с години не могат да намерят работа. Това е наследството, което ГЕРБ остави на българските граждани - сбъркана социална и икономическа политика", коментира Манолова, използвайки парламентарния контрол.

Никога ситуацията в държавата не е била по-зле, каза премиерът Пламен Орешарски в сряда в отговор на въпрос как ще  коментира наследството от предишното правителство.

Адемов отново разви тезата, че на пазара на труда цъка бомба със закъснител.

По думите му нова вълна от  безработни се очаква, защото тази година ще свършат много от програмите за заетост, финансирани по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси" и то точно, когато приключи летният сезон, който е характерен с временна заетост. 

„Социалното министерство и правителството е трябвало да съобразят тази динамика и да запазят финансов ресурс, който да покрие нуждите на пазара на труда в края на годината", коментира Адемов.

Той обеща новото правителство да потърси допълнителен пари за справяне с тежката ситуация на пазара на труда.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

07.06 2013 в 15:57

http://offnews.bg/index.php/203997/danov-prizna-s-polovin-usta-che-e-tochil-pomoshti-vav-frantsiya

07.06 2013 в 15:23

Посмали малко, Манго, посмали :)

Значи 32 милиарда? А за колко време и за какво, щото те и оперативните програми си имат насоченост и средствата не могат да се пренасочват.

Но, каквото и да се обяснява, калинки все още мятат точки насам и натам и смятат, че всичко зная и всичко могат...

07.06 2013 в 15:19

BTW друг забавен момент беше, как загорелите девствени чичковци от атака зяпаха задника на леля Мая докато отиваше към трибуната за поредното Соц. словоизлияние.

07.06 2013 в 15:17

Агитката на БСП заглъхна хаха, дори на тях не им е забавно вече.
32 Милиарда постъпления се чакат от Евро фондовете и битката за тях наистина е кървав спорт :)
За сведение това е два пъти повече отколкото се похарчиха за 4 години...
Така че Олигарски да не мрънка, че парите не стигат.

07.06 2013 в 14:41

"Спасители на плажа" - в главната роля мая...