Бойко също като Лили Иванова напълни Арена Армеец

Нели Чолашка 07 април 2013 в 18:24 6532 5

Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.
Бойко Борисов, лидер на ГЕРБ.

Най-голямата зала Арена Армеец, която побира между 15 и 20 хил. души, се напълни днес за втори път за т. нар. Национална конференция на ГЕРБ.

За първи път залата беше напълнена изцяло за концерта на примата на българската естрада Лили Иванова ноември миналата година.

Разликата с конференцията на ГЕРБ е, че днес достъпът беше безплатен срещу акредитация. Стотици автобуси докараха симпатизанти на партията от цялата страна.

Мероприятието започна с "Обещай ми любов" и завърши с Веско Маринов

Пристигането и настаняването на делегатите, както и отпътуването им, се отличаваше със завидно добра организация за трудно достъпната зала Арена Армеец за нейните мащаби.

10 минути преди началото на конференцията и тържественото влизане на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов, обявено за 13 ч., всички бяха по местата си и чакаха.

Минути преди началото на конференцията прозвуча песента "Обещай ми любов", но не в изпълнение на Силвия Кацарова (певицата не беше разпозната от OFFNews).

След речта на Бойко Борисов, с която официалната част на конференцията приключи, на сцената изскочи Веселин Маринов и запя "За теб, Българийо".

ГЕРБ като на Оскарите

Конференцията си имаше и двама водещи - мъж и жена, като на Оскарите и други подобни мероприятия. За водещи бяха избрани Ева Паунова, сътрудник на евродепутата от ГЕРБ Илияна Иванова и общинският съветник в София и актьор Роберт Янакиев.

Когато водещите обявиха влизането на лидера Бойко Борисов, цялата зала стана на крака и го аплодира.

Минути преди 13 ч. лидерът на ГЕРБ и заместникът му Цветан Цветанов се появиха тържествено в залата.

Те дадоха първо думата на официалните чуждестранни гости - Джоузеф Дол, председател на групата на ЕНП в Европарламента, генералният секретар на ЕНП Антонио Лопез, представителите на ХДС/ХСС в Германия - Ханс-Петер Лу и Сузане Лутер, депутатката от румънския парламент и зам.-председател на ЕНП Анка Боаджу и бившият турски премиер Месут Йълмаз.

След това Цветанов отново обяви водачите на листите на ГЕРБ и всеки един от тях излезе на трибуната, след като се ръкува и поздрави с официални гости, които го подкрепят.

Последен беше представен Бойко Борисов, който води листите на ГЕРБ в 25-ти избирателен район в София и в Пловдив. Той от своя страна представи Цветанов като водач на листите във Велико Търново и Благоевград.

Патосът в речите и на Борисов, и на Цветанов също бяха достойни за Оскарите.

Борисов беше посрещнат със скандирания "Победа"

Малко след 15 ч. на сцената най-накрая се появи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, който говори публично за първи път след 13 март, когато предаде властта на служебния премиер Марин Райков в Гранитната зала на Министерския съвет.

Делегатите отново станаха на крака и скандираха "Победа". Той пък им отговори с поздрава: "Здравейте, победители".

До голяма степен Борисов повтори речта си от предаването на властта на 13 март.

След кулминацията с речта на лидера голяма част от делегатите побързаха да се качат на автобусите за родните места без да изслушат изпълнението на Веско Маринов.

Всички обаче взеха със себе си минимум 1 торбичка с брошури, лепенки, карти за игра, балон и химикалка с логота на ГЕРБ, както и кутии с храна за из път.

Сумата, похарчена за мероприятието, ще бъде оповестена в отчета на ГЕРБ, казаха за OFFNews от пресцентъра на партията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!