Държавата продава пощенски имот в София на Фуат Гювен

Последна промяна на 15 октомври 2013 в 18:46 7048 7

Фуат Гювен
Фуат Гювен

„Български пощи” ще продаде чрез пряко договаряне имот в София на собственика на сградата – фирма „Фортера“. Това решение ще гласува утре кабинетът на редовното си заседание, по предложение на транспортния министър Данаил Папазов, съобщи правителствената пресслужба.

Имотът на пощите е 195 кв. м. и е с отпаднала необходимост за дружеството, така че в момента генерира само разходи, се казва в прессъобщението. Цената обаче не се споменава.

„Фортера“ е еднолична собственост на популярния бизнесмен Фуат Гювен, сочат данните на фирмения регистър „Дакси“.

Фуат Гювен, който официално е турски гражданин, е родом от Момчилград и е един от най-богатите хора в Източните Родопи. Бизнесменът, който е близък до ДПС, е собственик на безмитни бензиностанции на турско-българската граница, на множество хотели в България, на завода „Елкабел“ в Бургас и мн. др. Преди месец комисията по досиетата обяви, че бизнесменът е сред бившите агенти на Държавна сигурност.

Агентурното име на Фуат Хюсниев Османов (както е истинското име на Гювен) е било агент Ахил, вербуван е през 1975 г. и е бил агент до 1978 г. През 1990 г. е направено предложение за унищожаване на личното му досие, както и на работното, обяви комисията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16.10 2013 в 09:10

Ко?Не!
Не е възможно този да е от ДПС и ДС едновременно, че и богат? Никога! :) :)

16.10 2013 в 04:38

Мразя да мисля. Не разбирам само защо кърджалийската джамия се е оказала тясна, едновременно с европейските вопли за обичане на бежанци.
Прочее, преди 1 000 години селджукските турци, са дошли в Европа като туристи. Циганите - изобщо като гастролиращи музиканти.

15.10 2013 в 19:55

абе това беше риторичен въпрос на сички е ясен отговора не сме толко прости

15.10 2013 в 19:44

Помисли и вероятно ще стигнеш до моя извод - първо ДС не е вербовала когото и да е било, а хора с някакви позиции-служебни, международни, приятелски и определени качества-пробивност, нахалство, инициативност, безскрупулност; и второ към сътрудничество с ДС са се стремели хора, които са искали да използват това за издигане в кариерата си или някаква друга придобивка. А какви качества бяха необходими, за да станеш преуспял бизнесмен в последните 24 години, горе-долу същите. Разбира се, че сред тях има и такива, които са назначени за милионери, но мисля че
естественият подбор(като при животните ) е изиграл по-голяма роля, особено в държава, в която професионализъм, умения, знания, почтеност са архаична отживелица.

15.10 2013 в 19:11

"...бизнесменът е сред бившите агенти на Държавна сигурност..."

Абе как пък не се намери поне един "бизнесмен" от прехода, който да не е "сред бившите агенти на Държавна сигурност."?!

15.10 2013 в 19:02

Да не си помуислите, че зад тази продажба стои някаква задкулисна коалиционна далавера?

Неее, всичко е експертно и прозрачно! Имота е излишен и го продават на добър човек, който се е съгласил да отърве държавата то бремето и разходите по стопанисването му. Поредния близък до властта националноотговорен бизнесмен, който не е никакъв олигарх или подставено лице на олигарси и мафиоти.

15.10 2013 в 19:01

Колко трябва да си тъп, за да пропуснеш връзката ДС-БКП-ДПС :)