"Атака" призна: Няма да влезем в следващия парламент

Нели Чолашка 03 октомври 2013 в 13:58 6258 26

Депутатите от
Депутатите от "Атака" пред стаята на ГЕРБ. Снимка: БГНЕС

Ако може да се говори за някаква коалиция, за каквато широко се тръби из медиите, то тази коалиция е между ГЕРБ, БСП и ДПС, обяви младият депутат Димитър Димов от "Атака" на брифинг на партията в парламента.

Той подкрепи твърдението си с факта, че днес ГЕРБ излезе от пленарната зала, когато беше гласувана номинацията на Четин Казак от ДПС за председател на делегацията в Асамблеята на НАТО, вместо да останат и да гласуват "против".

Единствено "Атака" гласува против тази кандидатура, уточни Димитров.

Илиан Тодоров от партията на националистите пък даде за пример единното становище на трите партии срещу предложения от "Атака" пълен неутралитет на България при евентуален военен конфликт в Сирия (засега е отхвърлено само от парламентарните комисии).

Те разиграват циркове, когато става въпрос за вот на недоверие и борба за власт, но винаги гласуват заедно срещу националните интереси на България, обяви Тодоров.

На въпрос защо при това положение "Атака" не помогне за предизвикването на предсрочни парламентарни избори депутатът на Волен Сидеров призна, че партията няма да може да влезе в следващия парламент, но не бил това проблемът, а фактът, че така нямало кой да изобличава ГЕРБ, БСП и ДПС.

"При един следващ парламент партиите, които ще намерят място вътре, ще са същите - ГЕРБ, БСП и ДПС. Но тогава не се знае дали ще има партия като "Атака", която да показва на всички медии и на цялото общество какво всъщност те вършат. Тогава ще го правят скрито, потайно, тихичко и никой няма да разбере какво правят", обясни младият депутат Тодоров.

Представени през последните дни социлогически проучвания сочат, че националистите на Волен Сидеров нямат шанс да влязат в Народното събрание, ако изборите са скоро.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Да помогнем на украинските деца!