Борисов: Разчитахме на "Атака", колкото и на Синята коалиция

Нели Чолашка 03 октомври 2013 в 11:37 2039 4

Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС
Бойко Борисов. Снимка: БГНЕС

Най-отговорно заявявам, че при гласуването състава на правителството през 2009 г., на което бях премиер, неговото бъдеще по никакъв начин не е зависело от партия "Атака". Както аз, така и ПП ГЕРБ, не сме имали никакви по-различни отношения с „Атака”, от тези със Синята коалиция (СК) и „Ред, законност и справедливост".

Това се казва в писмо на премиера Бойко Борисов до лидера на Движение „България на гражданите” Меглена Кунева във връзка с нейния призив от началото на октомври, в който казва, че  „най-доброто, което може да направи Борисов, е да изясни какви отношения е имал с „Атака" в началото на неговия мандат.

В подкрепа на твърдението, че не е разчитал на "Атака" Борисов е изпратил на Кунева стенограмата от заседанието на 41-то Народно събрание от 27 юли 2009 година.

"От документа можете да се запознаете и с конкретните мотивите, с които трите парламентарни групи на Синята коалиция, "Ред. законност и справедливост" и „Атака” са подкрепили формирането на правителството на ГЕРБ

Убеден съм, че след прочитането на стенограмата сама ще откриете истината, за която непрекъснато говорите", пише бившият премиер.

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови