АЕЖ порица Сидеров за заплахите срещу журналисти

03 октомври 2013 в 13:41 2489 7

АЕЖ
АЕЖ

Асоциацията на европейските журналисти–България  реагира срещу заплахите срещу журналисти, отправени от лидера на "Атака" Волен Сидеров по повод отразяването на "екскурзията" на негови депутати до Брюксел по време на дебата за вота на недоверие към кабинета "Орешарски" миналата седмица.

Асоциацията е била сигнализирала от сайта Noresharski.com по повод заплахи срещу медиите, публикували информацията за скандал в брюкселски ресторант с депутати и активисти на ПП „Атака“ на 25 септември т.г.

"АЕЖ-България нееднократно е реагирала спрямо недопустимото поведение на народния представител Волен Сидеров по отношение на журналистите и медиите и дори неотдавна настоя главният прокурор Сотир Цацаров да поиска снемането на депутатския имунитет на лицето", пише АЕЖ в официална позиция. Асоциацията изразява "несъгласие с агресивния тон на Сидеров, с отказа му да отговори на конкретните въпроси, зададени многократно от водещите, и опита му да прехвърли проблема върху журналистите и медиите, чиято цел е да установят истината. Потресаващо е, че народният представител прави опит да посъветва водещите да се консултират със собственика на медията какви въпроси да му задават. Призивът собственикът да се намеси при определянето на редакционното съдържание е директна заплаха към свободата на словото, когато е отправен от лидер на парламентарна партия".

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!