Quantcast

ГЕРБ пак напусна пленарна зала, не им дадоха асамблеята на НАТО

Последна промяна на 03 октомври 2013 в 10:42 2754 9

Депутати от ГЕРБ учат Бойко Борисов да гласува в парламента.
Депутати от ГЕРБ учат Бойко Борисов да гласува в парламента.

Парламентарната група на ГЕРБ отново напусна пленарната зала, но не успя да срине кворума.

Причина хората на Бойко Борисов да се разсърдят е гласуването състава на делегацията в Парламентарната асамблея на НАТО.

ГЕРБ поискаха техният депутат Доброслав Димитров да оглави делегацията вместо предложения Четин Казак от ДПС.

„След като ПГ на ГЕРБ смята, че с това гласуване отстъпваме от принцип да се работи конструктивно, съм длъжен да обясня, че това не е така. Съвсем конструктивно ви се предложи да оглавите председателството на две делегации – вие отказахте.

Вие отказвате да влезете в ръководствата на парламентарни комисии на две делегации. Аз ако реша да ви се подигравам, ще ви се подигравам качествено. Сега решавате, че точно тази делегация на НАТО ви се полага.

Първо, нямате никаква заслуга за членството на България в НАТО, защото бяхте в политическото небитие. ДПС има исторически и съществени заслуги за членството на България в НАТО. Това го знаят в НАТО, в ЕС и цяла България", обяви Йордан Цонев от ДПС. 

„Имате заслуги в тайните служби, това значи, че трябва да ви пратим за шеф на ЦРУ”, контрира Красимир Велчев от ГЕРБ и поиска поименно преброяване на депутатие, след което групата на ГЕРБ напусна залата (с изключение на трима депутати - Пламен Нунев, Цветомир Михов и Вежди Рашидов).

Тримата от ГЕРБ бяха изброени от Манолова още в самото начало с мотива "виждам, че са тук". Нунев и Рашидов точно излизаха, Цветомир Михов трябваше да остане да проследи правилно ли протича броенето. И без тях обаче щеше да има кворум.

Мая Манолова изброи 124 депутати при нужни 120 за кворум (по принцип са нужни 121, но днес беше освободен един депутат - Йоана Кирова от ГЕРБ) и в крайна сметка Четин Казак беше определен за председател на делегацията в Парламентарната асамблея на НАТО.

Интересно ми е как ще гласуват „Атака”. Ако те гласуват за това, че в ръководството не трябва да бъде човек от ГЕРБ, а от ДПС, значи вече те директно имат договорки и с ДПС, коментира на излизане от залата Велчев. 

Присъстващите в зала 12  депутати от "Атака" не подкрепиха кандидатурата на Казак.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

03.10 2013 в 16:54

+++++++

03.10 2013 в 15:22

Кой предложи Пеевски? Знаеш ли?

03.10 2013 в 14:22

По-добре беше, когато депутатите на ГЕРБ изобщо не влизаха в пленарната зала.

03.10 2013 в 11:54

Четината ще ни предвожда. Яко.

03.10 2013 в 11:34

Но пък не може да се сравни със следването от депутатите на Станишев: "Гласуваме за Пеевски, или правителството пада". И те гласуват, гласуват и плачат, гласуват и се срамуват, гласуват и се страхуват...отврат от гледна точка на нормалната човешка съвест, да не говорим за депутатска съвест.

03.10 2013 в 11:30

Пътя на Янето? Ми Янето и партията му бяха подложени на брутално изнасилване точно от банкянския шлангаджия. Той се опита да "оноди" по същия начин и "Ф-атака" но успя само частично като купи част от дупетати им. Дали ще сме свидетели на подобен ход към неговите избранници чинно следващи го като стадо в игратата на Влез-излез? Или ще има извади го по-надълбоко?

03.10 2013 в 11:10

Е какво толкова... На кой му пука...
Да ходят при Реаниматорския блок, да се гушнат и вземат.
То бива,бива, ама такова безумие не бива - не усещат ли двете формации, че вървят по пътя на Янето?!?

03.10 2013 в 11:08

Моля, прочетете си заглавието. На това "й" не му е там мястото. :)

03.10 2013 в 11:03

Каквото повикало, такова се обадило. В предишния парламент ГЕРБ си правеха каквото пожелаят и всяко предложение на опозицията биваше отхвърлено by default, без грам мисъл. Както и сега без грам мисъл депутатите покорно, като овче стадо следват Вожда- Тиква.