Адвокатът на Марио Николов и Галеви ще защитава Цветанов

Юлиан Христов Последна промяна на 12 юни 2013 в 10:10 4609 3

Менко Менков

Снимка Сергей Антонов

Адвокатът на Марио Николов по ключовото дело "САПАРД" - Менко Менков, ще защитава бившия вътрешен министър Цветан Цветанов. Менков ще представлява Цветанов днес по прокурорската проверка за незаконните подслушвания. Той е работил и по дела срещу братя Галеви.

Малко преди 10 ч тази сутрин Цветанов и защитникът му пристигнаха в спецпрокуратурата. Очаква се днес тя да му предяви обвинения и да му бъде належана мярка за неотклонение, най-вероятно парична гаранция.

На влизане в сградата Цветанов коментира възобновената проверка на имотите му в НАП, като каза, че всичко е тенденциозно.

Цветанов остана неочаквано кратко в спецпрокуратурата. Пет минути след влизането си той отново се появи на входа, защото го препратили към Софийската градска прокуратура. По информация на OFFNews бившият МВР шеф вече се е явил там.

Адвокат Менков е добре познато име в юридическите среди. Той е пледирал по знакови процеси като "САПАРД" и "Наглите". В делото "Октопод" той представлява основният свидетел срещу Алексей Петров - Георги Цветанов. Защитавал е братя Галеви, както и журналиста Николай Бареков в делото за клевета на хасковския кмет Георги Иванов срещу него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.06 2013 в 11:38

И Бареков. И Бареков. без това да променя основната идея.

12.06 2013 в 11:37

ЦвЦв снове между инстанциите - Парламент, Съд, НСО, Джурналистика, Ася, оправдания в мъка. Какви ходове, какви епични случки ! Те ще останат в историята. Първо в Парламента, оттам в Съда, беседвайки в движение с джурналитиката !!! А съдията не ще. Чудя се кого да уважавам най-много - ЦвЦв, Съда Бълхарски или най-паче джурналистиката ни ! Направо се мая. А и адвокатите ни печени - ту мафиоти им попадат, ту вътрешни мафиоти, пардон - министри. Или днешните управляващи са по-печени или предишните - средно няма. Или? Един по един предишните им се изплъзват като мазни плужеци между ръцете - и ББ, и Кокинов, сега и ЦвЦв. Точно както на предишните им се изплъзна по-предишните. Голямо плъзгане, голямо мъзгане ! А Найденов направо ударил Джакпота ! Мислите ли, че много се е запотил при този удар ? А ако страда, а джурналистите ни още не знаят ? Ужас ! С какво ще напълнят утре първите си страници ? Какво ще зобем ние ? Само Милките ли да са щастливи ?

12.06 2013 в 10:45

Имаше един филм "Адвокатът на мафията", ама не съм го гледал. Някой може ли да ми го разкаже накратко?
Хубав свят - гангстерите и вътрешния министър, си имат общ адвокат.
 
X