Адвокатът на Цветанов: Не съм се колебал да поема защитата му

Юлиан Христов 13 юни 2013 в 08:01 3058 2

Менко Менков

Снимка Сергей Антонов

Не съм имал колебания дали да поема защитата на Цветан Цветанов. От момента, в който ме помоли, поех защитата му безрезервно, обяви в студиото на bTV тази сутрин адвокат Менко Менков, който представлява бившия вътрешен министър по прокурорската проверка за незаконни подслушвания.

Адвокат Менков коментира публикации в пресата, че видни столични адвокати един след друг отказвали да се наемат със защитата на Цветанов, тъй като през мандата си той неведнъж заставаше на нож със съдии и адвокати, обвинявайки ги, че обслужват мафията.

Нито един адвокат не му е отказал и ще ви кажа защо съм сигурен. Още през пролетта в жълт вестник се появи информация за адвокати, които отказали да защитават г-н Цветанов. Моето име беше сред тях, а тогава дори не го познавах. Тогава бях на почивка на едно много хубаво място, каза Менко Менков.

Срещу Цветан Цветанов няма повдигнато обвинение за незаконно подслушване. Обвинението е по член 285 от Наказателния кодекс за това, че съзнателно е дал възможност на останалите четирима обвиняеми да извършат нарушения, но какво са тези нарушения - не е уточнено, посочи Менков. Според него обвинението е абсолютно неясно и е преждевременно повдигнато.

Менко Менков каза още, че няма представа къде се намират други негови клиенти - братя Галеви, защото през 2009 г. престанал да ги защитава.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!