Оставка за Рагин! Бойкот на мутрите!

Любомир Аламанов Последна промяна на 07 юни 2017 в 22:41 6011 16

Шеф на браншова асоциация казва, че трябва с усмивка да посрещаме клиентите, които ни ритат, защото ни оставят пари.

Г-н Рагин, Вие сте срам! Срам за бизнеса, срам за България, срам за човечеството. Не може да поставяте парите над човека. Има едни граници, които не може да се преминават. Защото преставаме да бъдем хора. Защото ако сами не се уважаваме, как да накараме другите да ни уважават. А ако туристите искат насила секс? Пък макар и за пари? Пак ли да се съгласяваме? Пак ли да посрещаме с усмивка? Вие разбирате ли въобще до къде може да ни отведе Вашето отношение?

Нищо, никакви пари, не може да компенсират подобно унижение! Да се оправдавате с терористи в Англия и Франция е срамно! Да казвате, че трябва да се преглътне подобна гарва, за да станем някой ден като западняците, е срамно! Да казвате, че трябва да търпим подобно нещо, защото сме бедни, е кошмарно срамно!

Но Вас не ви ритат, нали? Стоите си кабинета и карате другите да стискат зъби. За да прибирате милиони. Нали знаете как се наричат хората, които карат жени с усмивка да обслужват клиенти, докато ги ритат и бият?

Между другото, фамозните милиони, които развявате непрекъснато, ги прибират няколко фирми. На които Вие сте браншовик. Приказките Ви как България ще загуби, са глупости. Ама чувстителни били шведите, щели да ни бойкотират. Е, какво, да ги оставим да ни ритат, че да не се обидят? И радостно да взимаме по някой лев за това? Срам!

Министър Ангелкова, все още ли се правят кампании с бюджетни пари в помощ на този бизнес? Искам да знам дали парите от моите данъци отиват за привличане на неадекватни хора, които ритат жени. И оставят пари, за да пълнят джоба на хора като този браншови шеф. Ако е така, запишете го в програмата на правителството.

Ние тук говорим за Employer Branding, повишаваме културата на работодателите, опитваме се да станем нормални европейци. А г-н Рагин иска да се усмихваме, докато ни ритат. За да имал пари. Срам!
Не, клиентът не винаги е прав. Особено ако нарушава основни човешки ценности. И това трябва да се издълбае на челото на всеки, който мисли обратното.

А ако започнем кампания по бойкот на българските хотели, докато Рагин е шеф на асоциацията? Или настояваме всеки хотел и ресторант да заявят дали подкрепят подобна позиция?

Дами и господа от хотелиерския и ресторантьорския бизнес, ако това е позволено, да мина довечера да ви поритам малко, а? Нали ще оставя пари?

Оставка за Рагин! Бойкот на мутрите!
#аман #бойкот #тованеебългарскиябизнес

Любомир Аламанов е един от най-известните пиар специалисти в България. Текстът е от фейсбук профила му.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

8968

14

Тахтун

08.06 2017 в 12:36

Чак пък оставка! За туй, че си е изказал мнението. Не го е наложил с нещо върху нас. Нали за това говорим за плурализъм? Изкавате си и вашето мнение и толкоз.

42250

13

Denis Rizanov

08.06 2017 в 11:25

Този пеар специалист си прави пеар

true. true.

12025

12

Rattrack

08.06 2017 в 10:17

А защо ние не започнем да ритаме мутрите, ама трябваше да започнем още през 2007, когато в една слънчевбрягска дискотека пребиха до смърт един швед и след това видеозаписите мистериозно изчезнаха.
А Митьо Очите, Кравата и тем подобни кога ще ги бием?
Шведите дори още по-остро от нас реагираха на този клип и не са ни виновни те, че си докарахме морския туризъм до това дередже

10571

11

Hissarion

08.06 2017 в 09:41

Този пеар специалист си прави пеар, а кибиците му се връзват и го избиват на патреодизам.

14355

9

neverland

08.06 2017 в 08:43

Е, сега професоре...А кога парицата не е била царица? В кой век и по кои земи не е била царица? Така е от време оно.

20696

8

Новак

08.06 2017 в 06:33

А колко ли други такива случаи са покрили "големите" български хотелиери? Но какво да очакваме след като министърът на правосъдието мисли, че съдът трябва да отсъжда според обществените нагласи? И тъй като обществените нагласи са, че парите са над всичко готови сме и задниците си да дадем за пари. #3 е много прав - докрахме мутри и тъпанари на власт, а сега ревем.

12266

7

Driver007

08.06 2017 в 06:11

По-важното е, че самото шведско общество гледа с лошо око на такава измет (има си я всяка нация). И най-вероятно с голямо изумление биха приели факта, че такова деяние е възможно да остане ненаказано или че изобщо някой пледира да остане такова1