Йовчев: Има данни за тежко криминално престъпление в КТБ

OFFNews 11 юли 2014 в 12:55 7685 18

Цветлин Йовчев

"Има данни за извършено тежко криминално престъпление в КТБ. От кого е извършено тепърва ще каже разследването, но явно липсват пари".

Това обяви вътрешният министър Цветлин Йовчев в кулоарите на парламента, след като се яви пред депутатите за контрол.

Той уточни, че не може даде повече подробности по досъдебното производство, това можел да направи само наблюдаващият прокурор.

От думите му стана ясно, че засега разследването не е срещу мажоритарния собственик на КТБ Цветан Василев и засега той не е обявен за издирване.

"В момента няма данни, че в резултат на процесите в КТБ ще се появи заплаха за националната сигурност. Прекалено е пресилено това", коментира още Йовчев.

От БНБ обявиха днес резултатите от проверката на квесторите в КТБ, които влязоха в банката, след като тя временно беше затворена на 20 юни.

Резултатите от прегледа на КТБ говорят меко казано за действия, несъвместими със закона и добрите банкови практики, е изводът на одиторите. 

Проверката е установила още, че 3,5 милиарда лева КТБ е дала на фирми, свързани с Цветан Василев и един ден преди да влязат квесторите в КТБ Василев е изтеглил на каса с разписка чрез трето лице 205,8 млн. лв.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!