Затруднен трафик през Ришкия проход, четири тира се удариха до Смядово

OFFNews 29 април 2022 в 13:43 1489 0

Снимка OFFNews

Четири товарни автомобила са се ударили в катастрофа в близост до контролен горски пункт Цонкова барака край Смядово, съобщи говорителят на ОДМВР в Шумен Ася Йорданова.

Към този час огромни колони са се образували от двете страни на местопроизшествието – по пътя от и за Шумен и от другата страна през Ришкия проход. Единият от камионите е застанал напреки на пътя и изтеглянето му оттам ще отнеме време.

Според ситуацията, която пресъздаде Ася Йорданова ТИР се е движел към Шумен по трасето, когато от другата страна в платното му насрещно се е появил друг ТИР с пловдивски табели. Двата камиона се удрят челно. Откъм Ришкия проход е пътувал трети камион. Виждайки катастрофата пред себе си намалил рязко скоростта и в този момент бил връхлетян от четвърти камион. И четиримата шофьори са тествани за алкохол, а пробите им са отрицателни.

Тежко ранени няма. Шофьорът на единия от камионите е откаран за преглед в болницата в Шумен. Пътна полиция организира обходни маршрути, но на това място алтернативата за път от Северна за Южна България и обратно е само проходът Омуртаг – Котел и, евентуално, Обзорския проход по пътя Варна – Бургас.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови