След зрелищна гонка и стрелба задържаха наркодилър и гаджето му във Варна

Пробата на приятелката излязла положителна за всички видове дрога

OFFNews 05 декември 2023 в 14:30 3317 1

Снимка Архив

Задържаха 35-годишен криминално проявен наркодилър във Варна след зрелищна гонка и четири изстрела със стоп патрони по автомобила му, съобщи директорът на полицията във Варна Андрей Ангелов, предаде bTV.

Наркодилърът направил опит да избяга след подаден от пътна полиция сигнал със стоп палка на пътя. Бързо след това униформените го догонили и задържали.

На няколко места - дома му във Варна, колата му, както и на адрес в Добрич, са били открити близо 12 килограма наркотици - марихуана, кокаин и амфетамини, на стойност над 350 000 лева.

Докато полицаите претърсвали имота му, пристигнала приятелката на задържания, с която той живее на семейни начала. Тя започнала да се държи агресивно към полицаите, след което също била задържана. Направеният ѝ тест за наркотици е реагирал на всички видове дрога. 33-годишната жена е в ареста, а автомобилът ѝ е иззет.

Мъжът е криминално проявен - бил е осъждан за причиняване на смърт по непредпазливост при катастрофа, както и за разпространение на наркотици.

Зам.-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров допълни, че в рамките на днешния ден на 35-годишния мъж ще бъдат повдигнати обвинения. Най-вероятно утре прокуратурата ще поиска постоянното му задържане под стража.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки