Шестима души са задържани за смъртта на млада жена на пътя между гърменски села

Ангел Марковски 30 януари 2022 в 19:15 2765 0

Шестима души са задържани във връзка със смъртта на млада жена на пътя между гърменските села Дъбница и Хвостяне, съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Георги Мадолев.

Инцидентът е станал около 20.00 часа вчера /29 януари/. Самоличността на жената е установена, касае се за млада жена от село Гърмен, родена през 2004 година, посочи Мадолев. До момента разследващите са установили, че жената е пътувала в автомобил с още два лица, но е прегазена от друг автомобил. Води се разследване, за да се установят причините, поради които момичето е напуснало единия автомобил, както и причините, поради които се е намирала на пътното платно, посочи говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента не е известно в кой момент е настъпила смъртта на жената, извършва се аутопсия, която ще даде допълнителна яснота, обобщи Георги Мадолев. Изясняват се всички версии, след извършване на съответните действия по разследването и изготвяне на експертизи ще има повече информация за инцидента, както и дали жената е била жива, когато е прегазена от автомобил, допълни говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград.

До момента е известно, че двамата спътници на загиналата жена са нейни познати и не е известна връзка между тях и четиримата мъже от втория автомобил. По данни на прокуратурата, водачът, който е управлявал автомобила, с който е прегазена младата жена, е шофирал след употреба на наркотични вещества. Инцидентът е станал на прав участък, все още се установява с каква скорост се е движила колата.

Сигналът за инцидента е подаден от трето, странично за двете компании, лице, посочи прокурор Мадолев.

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Мъжете свършиха. Ще трябва и жените да хванем автоматите