Протест блокира ''Капитан Андреево'' за час, не пускат коли от Турция (обновена)

OFFNews 21 ноември 2021 в 09:27 7395 0

Снимка Архив

Протестиращи блокираха движението на "Капитан Андреево", предаде БНР.

Демонстрантите носят плакати "Не на изборния туризъм". Движението от граничния пункт с Турция на влизане в България е затворено.

Около 50 души блокираха движението по пътя на влизащите автомобили от Турция. Те са представлявани от Веселин Милчев, който е заявил, че е организатор на протеста и по думите му не е свързан с нито една политическа партия.

Демонстрантите няма да позволят преминаването на нито едно превозно средство и на хората, които са в тях, идващи от южната ни съседка, тъй като биха могли да гласуват за президент у нас.  

На място има засилено полицейско присъствие.

Полицията и от протестиращите формират групи, които да водят преговори за евентуалното пропускане на превозните средства, които возят болни хора, малки деца или ППС, които превозват бързо развалящи се стоки. 

Час по-късно, около 10:15 ч., движението беше възстановено. 

Изборният ден в турския град Чорлу започна при слаб интерес. Два часа и половина след началото на изборния ден местно време пред секциите имаше по едни-двама избиратели. По същото време миналата неделя на вота „2 в 1“ пред стаите за гласуване вече имаше опашки, съобщи бТВ. 

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Сърбия - приятел или враг