Колега на загиналите на Тракия полицаи: Унизително е, не се издържа

OFFNews 15 май 2015 в 08:10 11383 21

Снимка бТВ

Седемте гранични полицаи, които претърпяха тежък пътен инцидент вчера с двама загинали, били настанени в град Болярово, близо до Елхово.

Заедно с тях, там са командировани служители от цялата страна. Всички са в шок от смъртта на колегите си, но никой не посмя да застане пред камерата на bTV поради страх от уволнение.

„Болката ни е, че на тези командировки не им се вижда краят”, каза мъж, който не желае да покаже лицето си.

Той твърди, че в деня на инцидента колегите му не се водели на работа. Така било всеки първи и последен ден от командировката, които минавали в път.

„Само на водача на автомобила му се пуска заповед и му отчитат шест часа работно време”, каза още мъжът.

Заради тези празни дни не можели да изпълнят норматива за месеца. 

„Отиваме по места и ние трябва да доработваме. Вместо да си видим семейството, след тези 15 дни, които сме долу, даваме още шест или осем смени. И реално в месеца ние обръщаме пет или шест дни внимание на семейството”, допълни той.

За 15-дневните си командировки всеки полицаи трябвало да получи 300 лева – по 20 на ден за храна. Това обаче не се случвало.

„Шест дни пари не ни бяха преведени. И тук почваме да се унижаваме, търсим пари от колеги, молим се в магазините да ни дават на вересия. Това е пълно падение, унижение е за нас”, продължи мъжът.

Вече трета година полицаи от цялата страна са командировани на българо-турската граница. Причината е засиленият бежански поток. След серия протести за лошите условия на труд и заплащане, проблемите остават.

„На 13 сутринта, в 9 часа ни бяха преведени пари. Като в нашата дирекция първо беше за 120 лв., но дали се повлияха от това, че много протестирахме, но ни дадоха по 300 лв. На другите дирекции им преведоха по 125 лв.”, обясни мъжът.

По думите му много негови колеги искат да напуснат: „Не се издържа”.

Всеки полицай е застрахован за 10 000 лв. 

  Най-важното
  Всички новини
  Най-четени Най-нови
  За писането на коментар е необходима регистрация.
  Моля, регистрирайте се от TУК!
  Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

   
  X

  За политиката