Двама гранични полицаи загинаха при катастрофа край Стара Загора

OFFNews 14 май 2015 в 16:21 8107 5

Двама гранични полицаи загинаха, a други пети пострадаха след тежка катастрофа на АМ "Тракия", съобщиха от пресцентъра на МВР.

Микробус на "Гранична полиция" се е сблъскал с тежкотоварен автомобил на 236 км от АМ „Тракия” между Нова и Стара Загора. Полицаите са се връщали от командировка на българо-турската граница.

Загиналите са 35 и 46 години и са работили на граничните участъци към РГС-Кюстендил, но са били командировани за охрана на границата с Турция, предаде "Фокус".

На мястото на тежкия инцидент са пристигнали директорът на ОДМВР Сливен и министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова.

Водачът и други четирима са транспортирани до болнично заведение в Стара Загора. Шофьорът на товарния автомобил не е пострадал.

Петимата ранени полицаи са в стабилно състояние въпреки множеството травми, които са понесли.

Движението по АМ „Тракия” в посока София се отклонява от село Дядово – Нова Загора по стария път за Стара Загора. На мястото на инцидента се извършва оглед, работи се по установяване на причините. Натам веднага са насочени екипи на „Пътна полиция”, Спешна помощ и експерти.

Все още не е ясно какво е причинило катастрофата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови