Гранични полицаи излизат на протест

OFFNews Последна промяна на 08 април 2015 в 08:14 3859 4

Гранични полицаи излизат на протест

Членове на Синдикалната федерация на служителите в МВР (СФСМВР) ще протестират пред Регионална дирекция „Гранична полиция“ (ГДГП) – Елхово от 12.00 часа днес.

Една от причините за протеста са провалените преговори между представители на Федерацията и професионалното ръководство на ГДГП във връзка с работното време на държавните служители, охраняващи южната граница с Турция. Униформените настояват за промяна на графика им на работа, който беше сменен от 24-часа на 12-часа и да се оптимизират смените и нарядите, които се извършват на място и които удължават работния ден до 14 часа.

Друга причина са условията на работа, които не са променени в последните месеци - служителите продължават да бъдат извозвани от амортизирани микробуси и автобуси, като много често превозните средства за превозване на служители и нелегално преминали границата хора са едни и същи. Тази практика, заедно с липсата на лични предпазни средства, екипировка и оборудване създават сериозен риск за здравето и живота не само на служителите, но и на техните семейства.

Една от порочните практики, която продължава да се прилага е командироването на едни и същи служители. Често периодът между двете командировки е не повече от 15 дни. Това причинява стрес и води до преумора на служителите, уточняват от СФСМВР. Стартираната процедура за назначаване на нови служители, които да бъдат назначени да охраняват държавната граница е изключително дълга и тромава и се очаква да продължи около година.

Членовете на синдиката, като дългогодишни служители, разбират трудната ситуация в страната, но не могат да се примирят с откровените подигравки към техния труд и труда на техните колеги от страна на професионалното ръководство на МВР и в частност на ГДГП. СФСМВР се противопоставя на утвърдената порочна практика за пълно пренебрегване на проблемите, за чието решаване не са нужни финансови средства, а само разбиране и професионална компетентност, се казва в позиция на синдиката.

Протестът на 8 април 2015г. е началото на серия от регионални и национални протести и ясно и категорично послание към ръководството на МВР, че ако не се промени коренно политиката по отношение на организацията на работа във всички дирекции това ще създаде риск не само за служителите в силовото ведомство – това ще доведе до увеличение на конвенционалната престъпност и ще застраши гражданите на Република България.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

10.04 2015 в 16:25

Недостойно е -хора които доброволно и самостоятелно при кандидатстване за полицай са писали в заявлението си.
Мпля да бъда назначен .Предполага се кандидата предварително е запознат с естеството на работата .Навярно желанието си потвърдил и пред комисиято по назначаване.Така че нямат основание за протест.
Само за ултиматума заслужават МВР Да ги уволни,
По времето когато границата се охраняваше от Гранични войски нима условията бяха по добри сравнение със сегашните.
Живееха по заставите имаше случаи жените им да раждат в каруците по пътя до кат стигнат най близкия населен пункт в Странджа ,Пирин Рила иРодопа планина.

10.04 2015 в 16:03

Да не се чака всички които имат необходимия осигурителен стаж да се освобождаватвместо да работят те пречат на младите да се развиват в кадрово отношение.

10.04 2015 в 15:56

Вместо да се заемат с проблемите на границат те са седнал да стачкуват и поставят ултиматуми.
Именно те старите служители имат необходимия осигурителен стаж и докато чакат да навършат и пределната въздраст 60 год. разстройват организацията на службата инастройват младите служители.

08.04 2015 в 10:22

Всеки път, когато прочета нещо в този сайт и после съжалявам, този път отново не изневерявате на себе си по тъпота и неграмотност. "Сендеката" - все едно чета НеНовините...