Задължителна ваксинация на държавните служители обсъждат в Гърция

Учениците ще бъдат тествани два пъти седмично, при отказ няма да бъдат допускани в клас

OFFNews 27 август 2021 в 10:27 1135 1

Снимка Getty Images

Гръцкото правителство обсъжда задължително ваксиниране не само на здравните работници, но и на всички държавни служители, съобщи БНР.

Въпреки ограниченията, в Гърция пристигат много повече туристи от очакваното.

Всички неваксинирани здравни работници от 1-ви септември се отстраняват от работа, заяви категорично министърът на здравеопазването Василис Кикилиас.

Правителството игнорира ежедневните протести и дори обмисля задължителна ваксина за всички държавни служители, заяви говорителят на правителството Иконому.

Опозиционните партии са категорично против задължителния характер на ваксиниране. 

Учебната година в Гърция ще започне присъствено със задължително тестване на учениците по два пъти на седмица. При отказ децата няма да бъдат допускани в клас, съобщават от министерството на образованието.

Светият синод на гръцката православна църква задължи свещениците да присъстват на литургия само със сертификат за ваксина или отрицателен тест за коронавирус.

От тази неделя екипи ще ваксинират и пред църквите, реши здравното министерство. Утежнената епидемична обстановка не се отразява засега на туризма.

Дори на остров Крит, където втора седмица е в сила вечерен час и ограничения по заведенията, броят на туристите достигна нивото на 2019 година по данни на хотелиерите

    Най-важното
    Всички новини
    Най-четени Най-нови
    X

    Войната във въздуха на фронта в Украйна - част II