ВМА се препълни, включват се другите болници

Отрицателни са всички изследвани проби за коронавирус до момента

OFFNews Последна промяна на 06 март 2020 в 08:28 4873 0

ВМА надхвърли капацитета си за пациенти с изследване на коронавирус. Хората ще бъдат насочени към останалите болници, в които има подготвени отделения.

До момента няма потвърдена положителна проба у нас. Това съобщи шефът на Националния оперативен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски на редовния брифинг.

Днес ще бъдат тествани повторно петима души, които са дали отрицателни проби, за да бъде взето решение за изписването им. 

От щаба ще препоръчат на министъра на младежта и спорта Красимир Кралев да бъдат въведени ограничения за провеждането на спортни събития в страната, заради грипната епидемия. Ще се следи и дали спортистите, които се връщат от райони с разпространение на коронавирус, спазват 14-дневната домашна карантина.

Над 98 000 души в света са заразени, а смъртните случаи са над 3300. В Гърция заразените вече са 31, в Хърватия 10, в Румъния 6, в Словения 6, в Босна и Херцеговиня 2-ма. В Германия и Франция има около 500 случая, а в Италия вече са над 3000, каза още проф. Мутафчийски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови