Усложнява се епидемичната обстановка в Севлиево

Габровска област вече е в оранжевата зона

OFFNews 16 август 2021 в 13:31 1042 0

Епидемичната обстановка в Севлиево се усложнява. На заседание общинският кризисен щаб е отчел увеличение на болните от COVID-19 през последните дни. Това съобщиха от общината за БТА.

Щабът е взел решение общинският инспекторат и здравните власти да извършат проверки във всички социални, културни и образователни институции, за да се установи спазват ли се новите мерки и заповеди на Министерството на здравеопазването.

Ще бъдат проверени транспортните фирми и таксиметровите услуги, повишава се и контролът в административната сграда на община Севлиево.

Контрол ще има на открития пазар за земеделска продукция, както и на продавачите на промишлени стоки. Общинският кризисен щаб призовава гражданите да спазват дистанция, да използват лични предпазни средства там, където те са задължителни, да прилагат всички препоръчани противоепидемични мерки и да бъдат отговорни към своето здраве и здравето на околните.

Според информация, публикувана от Регионалната здравна инспекция, Габровска област вече е в оранжевата зона - с над 60 заболели на 100 хиляди души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews