Сунгарска се разплака в студиото: Лекарите страдат за всеки изгубен пациент, изнемогват

Колективната безотговорност сега плаща всеки от нас, каза говорителят на Бърза помощ в София

OFFNews 31 октомври 2020 в 09:50 9923 22

418 повиквания е имала Спешна помощ в София през деня вчера, половината от тях за Ковид. Хоспитализациите са едва 16. 

Това заяви говорителят на Центъра за спешна медицинска помощ - София Катя Сунгарска по БНТ. За да се изпълнят тези адреси, една линейка трябва за 1 час да извърши 3 и половина адреса, което е напълно невъзможно. След всеки такъв адрес линейката трябва да се прибере в Спешна помощ, за да се дезинфекцира, което трае около час", обясни тя. 

Цяло лято специалистите обясняваха, че ни чака тежък есенен сезон и никой не се съобрази с това. Колективната безотговорност сега ще я платим и я плащаме индивидуално, каза още Сунгарска.

Хората трябва да разберат, че ходенето на дискотеки, ресторанти и купони може да поизчака, и всеки да носи отговорност за това, което се случва. Не непрекъснато да се търсят виновни - лекарите, линейките, политиците... - не, всички сме виновни, заяви тя. 

Сунгарска призова хората да спрат да викат Бърза помощ, като дават неверни данни за състоянието на пациента, за да си осигурят домашно посещение от лекар. 

Много е страшно да видиш лекар да страда за изгубен живот на пациент. Страшно е, защото страдат мълчаливо, а в очите им се чете цялата болка на земята, заяви Катя Сунгарска и се разплака в студиото. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1894

22

Sashkavas

02.11 2020 в 14:24

А за случая с Хиполанд, ДБ го преекспонира и се наложи на другият ден човека да излезе и да обясни, че никой не му е предлага да му „купи“ бизнеса и че дамата която е визирана той не познава и да помоли да го оставят намира. Също така излезе че проверките са били част от отдавна планирана проверка и след като човека излезе изряден никой не го е закачал – иначе Христо щеше да ни информира с гръм и трясък. Не бе разбирай погрешно, не отричам че има злоупотреби със власт и опити да се прибере бизнес на хора, но това го имаше и преди, но може би не толкова арогантно и неприкрито. Но има и другата страна на медала, където хора се опитват да се изкарат жертви на властта за да прикрият собствената си некадърност (пример банката на Божков) или пък оня артист от Габровския театър, който няколко дни не ходил на работа и не се обадил на работодателя да го предупреди, но се изкара жертва за това че е бил уволнен заради това че ходил на протестта!

1894

21

Sashkavas

02.11 2020 в 14:08

Недосегаеми ще спре да има след сериозна реформа както в прокуратурата така и в съда. Не случайно единствения човек в БГ който има възбрана да пътува до САЩ е съдия! Така, че докато съда не се реформира и хора като Л. Панов сам там (единствения висш държавен чиновник който отказва да подаде имотна декларация, независимо че по закон е задължен и е глобяван и доказани несъответствия с доходи и имотно състояние), съд в БГ няма да има а правосъдието ще се пазарува.
Иначе умен човек си и не трябва да вярваш на никой, но можеш да прочетеш малко по широко (извън медиите за които всички злини на света свършват с Боко и каскета) и сам да си направиш изводите, а има много интересни неща за четене. Също така нещата се случват по някакъв ред, и колкото и да искат да ти обясняват че няма никаква взаимосвързаност между тях, също можеш да си направил сам една статистика и да решиш дали е така. А (градски) митове и легенди винаги ще има и те, както и „неопровержимите“ факти, трябва да се проверяват!

20696

20

Новак

02.11 2020 в 11:17

А като остане Боко и хората му в държавата ще спре ли да има недосегаеми? Доколкото разбирам това е една от алтернтивите.
Аз нямам достъп до информацията, която даваш и няма как да преценя дали е вярна или не. Винаги, малко или много има елемент на предразсъдък, има и градски легенди.
Това, което виждам е, че няма справедливост, че могат да ти откраднат бизнеса ако си малко по-напред и станеш видим, че правораздавателни органи се използват като бухалки срещу неудобни. И изобщо цялата държавна машина не се управлява от правила. Видяхме как се случиха нещата около Хиполенд. Видяхме какво преразпределение настана с фалита на КТБ, а накрая ще го платим всички.

1894

19

Sashkavas

01.11 2020 в 23:18

Боко и хорат му не пеят в хора за прокуратурата, там става каквото кажат Доган и Пеевски. Съда обаче е под пълен контрол на Прокопиев и Панов дори не се опитва да го прикрива. В момента ситуацията е патова - Пеевски никога няма да бъде разследван а Прокопиев осъден. Целият напън около избора и свалянето на Гешев е опит да се наруши този баланс в умнокрасива посока. Мандата на Панов изтича началото на 2021 и ако това не стане тогава баланса ще бъде нарушен в другата Шиши посока. Но който и от двамата да спечели, ще добие абсолютна власт. Просто не храни никакви илюзии че ако това е Прокопиев, ще е по-добре от това ако е Пеевски. За това е много важно какъв избор правим и това че някои алтернативи не са никакви такива. На кой му е по голяма яхтата и резиденцията на мен не ми пука, просто не иска в тази държава да има недосегаеми.

20696

18

Новак

01.11 2020 в 22:07

Абсолютно си прав за върховенството на закона. Това кой е на върха на пирамидата е само въпрос на име. Аз даже мисля, че в момента виждаме точно това - едноличен контрол върху съд и прокуратура. Или поне се опитват да установят такъв контрол. Но изпълнителите сосега се оказаха под нивото на задачата. Тетка Цачева нищо не направи, а Барни Ръбъл ще се запомни с малоумията за “белия хакер”.
Иначе как се стигна до там,че френският посланик ни говори за гнили ябълки, как се крадат бизнеси, как се решават спорове чрез съд и държавни институции - тефтерчето на Златанов.

1894

17

Sashkavas

01.11 2020 в 21:24

Дано си прав, както ти каза свободна държава сме (все още) и всеки трябва да гласува и после да си носи последствията. Боя между хора с различно мнение, никога не е бил решение, освен ако и той не е по-правила и двамата го искат, но тогава се казва спортен двубой :-).

Само внимавай с върховенството на закона, че най-големите безаконния са правени в името на “закона”. Особенно ако някой успее да добие пълен контрол върху следствие, прокуратура и съд. След което разправата с безнес и политически опоненти ще е детска игра. Дали ще е Пеевски или Прокопиев, все тая резултата ще е един и същ, той ще бъде винаги прав и не осъдим и всеки който не е на това мение ще бъде осъден по бързата процедура, без да има значение дали е депуата и от коя партия.

20696

16

Новак

01.11 2020 в 20:28

(Part 2) Не познавам никого от политическата класа или хора около тях. Може да си прав за ДаБГ, може да е само твое мнение. Но затова трябва да има върховенство на закона (мразя това клише) - за да се управлява държавата от институции според закони, а не от Боко, Пеевски, Доган , Красота черния, белия, бембения или който и да било друг такъв екземпляр. За да няма значение кои и какви са хората около ДаБГ, какъв е Прокопиев.
Но затова трябва първо в парламента да има някакво критично мнозинство разумни хора, а не тъпи пу..ки, любители на скъпи телефони, дегенерати сменили 10 партии и друга такава паплач. То такива винаги ще има, но да не са мнозинство както е в момента та даже и председател си имат. А свестни хора може да има от различни партии - бях дал примери с ВНС и РЗС..

20696

15

Новак

01.11 2020 в 20:17

Ако назова име, ще назова тези, които аз смятам за алтернатива. Аз имам своето мнение, но не мога да искам ти да мислиш същото. С много от нещата, които пишеш за политическите играчи в момента съм абсолютно съгласе. За няко неща не съм. След като ти не виждаш алтернатива на ГЕРБ, гласувай си за тях - все още се водим свободна държава. Аз няма да се бия с теб защото мислиш различно, както ни призовават Рашидов и Дончев. Както писах, винаги този избор е личен и е резултат от компромис -никой не е идеален.
Важното за мен е мнозинството хора да имат мнение, да го изразяват и защитават, а не да ходят за гъби по време на избори защото не им пука.
Иначе моето лично мнение е, че най-важният проблем сега е възстановяването на върховенството на закона - знам, че е клише, но другото описание щеше да е много дълго. Затова бих подкрепил човека, когото смятам за компетентен по този въпрос, който е показал, според мен, че има идеи и решения. Ти може да не си съгласен и няма никакъв проблем в това.

1894

14

Sashkavas

01.11 2020 в 11:43

Назови я, аз не я виждам:
-имам “честа “ да познавам някои от хората около Прокопиев и Да БГ и от това което съм видял мога да ти кажа, ако те гепят кокъла, че ще си мечтаем за времето на Боко. За ген. АА който представя истинското дясно просто не ми се говори
- за другарката Галева която предложи Пеевски за шеф на ДАНС и велики закони като тоя известен като Ванко-1 и която като омбутсман не единствено приказваше, но не прокара нито един закон, хич не ми се говори.
- Слави не го познавам, но начина по които се държи нещо не ме очарова и незнам дали ще го преглътна освен ако лично не ми каже тел на господ бог :-)
Светльо Витков, вече не се занимава с политика а move.bg така и не изкараха проект. Така че кажи кой е избора ?

20696

13

Новак

01.11 2020 в 08:45

Но когато повече хора гласуват те показват, че не са безразлични и това малко или много задължава политиците. Във Великото Народно Събрание имаше всякакви хора, но се помнят Валери Петров, Радичков, Йосиф Петров, Петър Дертлиев, Желю Желев. Не че нямаше и откровени идиоти, но простотията им по не излизаше наяве и не прогресираха много. В иначе измислената партия на Яне Янев (РЗС ) имаше и стойностни хора като А. Семов. Не мисля, че тъпата кърджалийска пу..ка би станала председател на НС ако такива хора трябваше да избират.
И в ГЕРБ сигурно има свестни хора, но при тази войнстваща простотия едва ли ще им дойде ред. Та този, който изглежда по-свестен (Т.Дончев) говореше, че могат да спечелят гражданска война. Скулпторът с милиони в КТБ разправя как може да бие протестиращите в една гражданска война.
И казваш, че на това няма алтернатива!?