Починала родилка в Кърджали се оказа с менингит и пневмония

OFFNews 13 декември 2023 в 11:02 1815 0

болница

Снимка Архив

МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“

Родилка почина в многопрофилната болница в Кърджали. След извършено секцио състоянието й се влошава и е приета в интензивно отделение. Прокуратурата започна проверка.

По данни от болницата жената е приета в спешното отделение на МБАЛ „Д-р Ат. Дафовски“ на 10 декември в коматозно състояние, с мозъчен оток. 

Жената, на 26 години, е била в седми лунарен месец. Хоспитализирана в отделението по анестезиология и интензивно лечение, изпада в клинична смърт. След предприети спешни реанимационни действия дишането и сърдечната ѝ дейност биват възстановени. Заради състоянието ѝ и в грижа за бебето, медиците предприемат секцио, пишат в съобщение от лечебното заведение.

По информация на болницата, бебето – момиченце с тегло 1 300 гр., е в стабилно състояние и за него се полагат грижи в отделението по неонатология.

В хода на диагностично-лечебния процес на жената се потвърждава, че тя е с гноен менингит и наличие на белодробна пневмония. „Въпреки проведеното интензивно лечение и непрестанно мониториране пациентката почива на 12 декември“, допълват от пресцентъра на лечебното заведение.

На родилката е правена патологоанатомична аутопсия. В болницата се провежда вътрешна проверка.

За случая от МБАЛ “Д-р Ат. Дафовски“ АД са информирали Регионалната здравна инспекция, Министерство на здравеопазването и Изпълнителна агенция „Медицински надзор“.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика