Опровержение: Диспансерът за бъбречнотрансплантирани не се затваря

OFFNews 08 ноември 2020 в 11:23 2165 2

Диспансерът за наблюдение на бъбречнотрансплантирани няма да се затваря, съобщиха от УМБАЛ "Александровска". Дейността на Клиниката по нефрология и трансплантации, ръководена от проф. Паскалев няма да бъде спирана за никакъв период от време. Клиниката ще бъде пребазирана за периода на COVID епидемията в Клиниката по нефрология. 

Опровержението беше направено по време на среща между ръководството на болницата и представители на организацията на трансплантираните пациенти. Тя беше организирана във връзка с появилите се в медиите "спекулативни публикации" за опасност от спиране на дейността на Клиниката по нефрология и трансплантации (КНТ), чийто екип единствен в България оказва диспансерни услуги по проследяване и грижи за пациентите, очакващи или претърпели бъбречна трансплантация.

Изпълнителният директор на Александровска болница проф. Б. Богов обясни, че преместването се налага заради разкриването на нови 179 легла в сградата на Втори хирургичен блок, за лечение на пациенти с коронавирус. Заради това тя се превръща в несигурна среда за трансплантираните, които се наблюдават в Клиниката по нефрология и трансплантации.

Разкриването на новите ковид легла налага и други промени. В сходни структури на болницата се преместват
Клиниката по хирургия на територията на Клиниката по обща и чернодробна панкреатична хирургия, Клиниката по кардиология в Отделението по кардиология на Клиниката по пропедевтика на вътрешните болести, Клиниката по нефрология и трансплантации в Клиниката по нефрология.

Целта е да се осигурят нормални условия за лечение на пациенти със сходни болестни състояния в сигурна среда, обясниха от лечебното заведение.

Оттам увериха, че пребазирането на Клиниката по нефрология и трансплантации няма да се отрази на грижите за нейните пациенти, тъй като са осигурени отлични условия за работа на екипа на проф. Паскалев за лечение и престой (при необходимост) на пациентите. Специалистите ще имат възможност да продължат да проследяват пациентите си, да извършват необходимите изследвания и процедури (вкл. плазмафереза) и на тази база на определят терапията им.

Екипът може да бъде намерен на първи етаж (Клиника по нефрология) в сградата на Пропедевтика на вътрешните болести, която се намира на входа на болницата от ул. Св. Георги Софийски 1, Арката на Александровска, които са достъпни с градски транспорт (тролеи 2, 8 и 9, автобус 72, метро – станция Медицинска академия).

Телефони за контакт:

Началник клиника – 02/9230 539
Лекари/асистенти – 02/9230372
Манипулационна – 02/9230507
Канцелария – 02/9230 507
Направление за амбулаторно наблюдение на бъбречнотрансплантирани и реципиенти – 02/9230240
Приемно-консултативен кабинет – 02/9230 215

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4164

2

Egocentric Eccentric

08.11 2020 в 12:01

Не са виновни измамници и шарлатани като Мангъров, Тодоров, Чорбанов и т.н.

Измамници популисти, които да говорят на хората това, което искат да чуят винаги ще има.

Виновен е медийният модел на финансиране основан на продаване на реклами, а не на абонамент.

4164

1

Egocentric Eccentric

08.11 2020 в 11:56

1. Публикуваш статия с непроверена и фалшива информация
2. След няколко дни публикуваш втора статия с която опровергаваш първата
3. 2x статии + 2x повече кликове + 2x импресии на реклами = 0 информация
 
X

Да помогнем на украинските деца!