Quantcast

НЗОК успокоява лекарите: С пръстов отпечатък ще се влиза първо в болниците

OFFNews Последна промяна на 28 март 2016 в 11:15 3607 3

Здравната каса обяви, че с пръстов отпечатък ще се влиза отначало само в болниците и затова общопрактикуващите лекари няма от какво да се притесняват, защото няма да затрудни работата им. 

Това обявиха от НЗОК, след като личните лекари обявиха началото на протести от днес. Една от причините е именно въвеждането на електронния идентификатор, което ще стане факт от юни. 

Според лекарите въвеждането на идентификатора ще затрудни работата им и ще удължи времето, което им е необходимо, за да регистрират пациентите. 

От Касата обаче обясняват, че пръстовият идентификатор ще бъде въведен отначало само в болниците и затова те няма от какво да се притесняват. 

Срещу въвеждането на пръстовия идентификатор се обявиха още медиците в Спешна помощ, както и Българският лекарски съюз. 

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.03 2016 в 13:31

Пръстовите отпечатъци са простотии. Затвор за лекари за издаване на болничен лист без основание, за фалшива инвалидност, за фалшифициране на болничен престой и лечение. И много пропаганда сред лекарите, за да спрат техните злоупотреби. С отпечатъкът си аз мога само да удостоверя, че съм била някъде в някакъв миг. Дали съм била болна, от какво по-точно, дали са ме лекували, колко време и как, няма как да удостоверя, защото не съм лекар. Като ми каже доктора, ти няма да лежиш, ама сложи отпечатъка, че една друга жена има нужда, аз какво правя? Казвам не, остави ме другия път като имам нужда от помощ да умра, или ща не ща, слагам отпечатъка?

28.03 2016 в 13:03

При изборите за ВНС през 1990 г. П. Дертлиев предлага "За гарантиране на всякакъв опит на повторно гласуване и спекулация да се въведе печатът с неизтриваемото мастило на всеки избирател. То се знае, че е еднодневно. С това ще отнемем възможността за каквото и да е повторно гласуване".
Това се отхвърля с мотива, че сме цивилизована държава и това е обидно за избирателите.Изборите са компрометирани независимо, че тогавашното ръководство на СДС ги признава.
В същото време в Никарагуа, по този способ изборите се печелят от десницата, независимо от "социологическите проучвания", че Ортега печели изборите.
И сега наблюдаваме такова крякане и обструкции срещу един елемент от система, която би намалила или дори предотвратила нарушения.

28.03 2016 в 11:41

НЗОК: Поради липса на време и организация, на вас джипитата, ще ви го сложим догодина! За сметка на това вече ще е четвъртит и без вазелин!