Няма огнище на COVID-19 в шивашките фирми в Кюстендил

Областния кризисен щаб опроверга информацията на НОЩ

OFFNews 15 април 2020 в 15:08 2227 0

Огнище на коронавирус на територията на шивашка фирма в Кюстендил и областта няма, заявиха на съвместна пресконференция председателят на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса, областният управител Виктор Янев и кметът на Кюстендил Петър Паунов, цитирани от БТА.

Пресконференцията беше предизвикана от изказване на председателя на националния щаб ген. Мутафчийски, който обяви сутринта за наличието на такова огнище в местна фирма. "Вероятно е станала техническа грешка при подаването на информацията", коментира Янев.

Новите случаи на заболели от COVID-19 в областта са три. Два от тях са от с. Големо село, община Бобов дол, съпругата и дъщерята на постъпил за лечение мъж от селото, който работи в ТЕЦ "Бобов дол". Жените са на 23 години и на 68 години и са на домашно лечение. Другият случай е на 70-годишна жена от Кюстендил, съпруга на болен, който се лекува в местната болница. Тя също се лекува у дома.

Пет остават случаите в Кюстендилската болница в момента и броят им не е променен, уточни Петър Паунов. Той посочи, че наличието на случаи в Кюстендил, почти ежедневно показва, че мерките не се спазват стриктно и апелира към местните хора да бъдат дисциплинирани.

В местна фирма има три случаи на коронавирус, но те не са от вчера и днес, съобщиха още Паунов и Янев. Двамата посочиха, че собствениците на фирмата, която се занимава с изработка на електронни компоненти, са направили над 90 теста на работниците си, но те са били отрицателни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови