Лекарите излизат на национален протест на 6 април

OFFNews 31 март 2016 в 17:16 2388 0

Лекарите излизат на общонационален протестен митинг пред Министерския съвет на 6 април. Решението е взето на националния съвет на Българския лекарски съюз. 

Очаква се в протеста да се включат общопрактикуващи лекари, специалисти от извънболничната помощ, лекари от болничната помощ, медицински сестри, лаборанти, фелдшери.

Лекарите настояват да се върне договорното начало, а не промените да се налагат с подписи само от страна на Здравната каса, както с подписания от Надзора на Касата анекс към рамковия договор от 2015 г., с който бяха определени новите цени и обеми на медицински дейности за тази година. 

От БЛС настояват още Москов да се извини на българските лекари за обидното отношение.

От съсловната организация призоваха и всички болници да спрат плановия прием на пациенти. 

От БЛС подчертаха още, че подкрепят протеста на личните лекари. 

Общопрактикуващите лекари протестират вече четвърти ден, като към протеста днес се присъединиха и джипитата от София, Пловдив и Варна. 

От Сдружението на общопрактикуващите лекари се срещнаха вчера със здравния министър Петър Москов в опит за диалог и постигане на споразумение. Това обаче не се случи и лекарите решиха да продължат протестните си действия. 

По-рано пък Москов обяви, че вече са направени някои отстъпки и има редица точки от здравната реформа, по които няма да отстъпи. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!