Цацаров е против идеята прокуратурата бъде изкарана от съдебната власт

OFFNews 07 юни 2017 в 12:45 2642 5

Цацаров е против идеята прокуратурата бъде изкарана от съдебната власт

Снимка БГНЕС

Главният прокурор Сотир Цацаров каза, че е против идеята на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов за изваждане на прокуратурата от съдебната власт.

След среща с президента Румен Радев Цацаров обясни, че зад идеята на Панов не стоят съдиите и това е предложение, зад което председателят на ВКС е сам. 

Мнението ми за изваждане на прокуратурата от съдебната власт е крайно отрицателно, категоричен бе главният прокурор. Прокуратурата и към момента е оценявана като виновник за всички вини, ако я изведем от сегашната ѝ форма на контрол, ако въобще я изведем от сегашното ѝ положение, няма ли да я направим далеч по-безконтролна, коментира Цацаров след срещата при държавния глава.

По думите му съдиите не подкрепят подобна идея: 

Не съм убеден, а съм сигурен, че г-н Панов няма подкрепата на съдийското мнозинство. Това не е мнението на съдиите, това е мнението на г-н Панов, каза Цацаров и посъветва Панов да събере колегите си от ВКС и да ги попита дали те поддържат неговото становище.

След срещата си с президента Цацаров каза, че с държавния глава са на едно мнение, че проблемите в системата не могат да се ограничат до една институция. "Следва да бъдат решавани всички проблеми на всички институции и да се търси най-доброто за българските граждани. Възприемам го напълно“, заяви Цацаров.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13780

5

Перко

08.06 2017 в 00:45

Прокуратурата и съда са скачени съдове. У нас се повдигат обвинения само когато обвиненият трябва да се оправдае и да се потули случая. "Убиват" се от работа ... Не мисля, че е нормално да се изписват тонове хартия и да се ангажират ресурси за нечие оправдание. Ако няма да го вкараш в затвора не го започвай. По-честно е към данъкоплатците.

42249

3

Denis Rizanov

07.06 2017 в 14:51

Ей пак объркана работа.
Думата във вашия случай е "ПЕНЕТРАЦИЯ"
Нали знаеш КОЙ обича израза "ще ви шибам през гащите" и "много като тебе плакаха"? Е те, той същия си е избрал и Сотир! И сега ше ви .ибат до второ пришествие!
Защото му се умилквахте в краката 2 години и му бяхте смокиновия лист всички седерасти!

12182

1

sawall

07.06 2017 в 14:20

Естествена позиция за човек, който има интерес от статуквото, обоснована с безмислени мъглявости за това как щели да се решават всички проблеми, т.е. нищо няма да се промени и нищо няма да се свърши. Дори не каза думата, от която толкова боли:

К О Р У П Ц И Я