Лозан Панов поиска прокуратурата да бъде извадена от съдебната власт

OFFNews 06 юни 2017 в 18:17 4669 10

Снимка БГНЕС

Председателят на Върховния касационен съд Лозан Панов поиска от президента Румен Радев да започнат консултации за свикване на Велико народно събрание и конституционни промени. Това обяви магистратът веднага след срещата си с държавния глава.

Според Панов прокуратурата трябва да бъде извадена от съдебната власт и да бъде орган равно отдалечен от останалите власти.

"Т.нар. Цум-гейт показва, че съдебната реформа наистина не е в дълбочина и е необходимо тя да се развие. Обстоятелството, че подобен случай се мултиплицира без никаква реакция на ВСС и другите институции показва, че тази реформа не се е състояла", каза председателят на ВКС на излизане от президентството.  

Според Панов разговорът с президента Румен Радев е бил добронамерен.

Преди ден държавният глава се срещна с председателя на ВАС Георги Колев, а утре в 11 ч предстои срещата му с главния прокурор Сотир Цацаров. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

8

Denis Rizanov

06.06 2017 в 21:08

панелище, надявам се да съм задоволил любопитството ти.

42249

7

Denis Rizanov

06.06 2017 в 21:06

Да не отварям тема пък как беше назначен от роско лозан за шеф на ВСС. По негово време на кого беше солота.ак роско, какво доверие имаше в него обществото и КОЙ му посочи лозан за този пост.

42249

6

Denis Rizanov

06.06 2017 в 21:06

Същият този съдия Калпакчиев оправда на втора инстанция гоцевите придворни бизнесмени Людмил Стойков и Марио Николов по делото САПАРД (в Германия другите участници в схемата бяха осъдени и пратени в затвора) Тази оправдателна присъда дадена от Калпакчиев даде мощен тласък на кариерата му и месец-два след нея той вече беше избран във ВСС. Напълно случайно разбира се. (В последствие съда чийто председател е другият борец с мафията и олигархията - Лозан Панов ги оправда окончателно на последна 3-та инстанция)
Интересното е че на първа инстанция имаше десет годишна присъда, а Калпакчиев даде оправдателна. Въпросът е защо не избраха във ВСС съдията дал 10 години, а избраха Калпакичев - човека оправдал Стойков и Николов след далаверата за 8 млн евро!?


Тия ЛИ ЩЕ БОРЯТ МАФИЯТА БЕ?!
ПОДЛОГИ!
И те! И вие дето ги защитавате, че били принципни и честни!
Бесило за всички вас!
Мамицата ви... продажна.

42249

5

Denis Rizanov

06.06 2017 в 21:05

Лозан Панов поиска Радев да създаде комисия за разследване на "ЦУМ-гейт"

Калин Калпакчиев иска правосъдният министър Цецка Цачева да инициира проверка срещу главния прокурор Сотир Цацаров във връзка със скандала "ЦУМгейт".


И това са "съдии" на върха в провосъдната система!?
Ами поискайте това и арменския поп, пък дано хванат дикиш желанията ви бе!
платени подлоги, извадили сухи Людмил Стойков и Марио Николов от ефективни присъди! Първото голямо европейско петно върху правосъдната ни система!
платени коври на Гоце!

42249

2

Denis Rizanov

06.06 2017 в 18:29

След бандата на "наглите" е ред и на бандата на "каолинците"!

42249

1

Denis Rizanov

06.06 2017 в 18:23

Чакай първо съда да вкара поне за 20 години прокопи разградския и шайката му в затвора пък тогаз.
 
X

Да помогнем на украинските деца!