Скиор осъди "Пампорово" АД заради травма

Последна промяна на 08 април 2016 в 10:55 1793 1

pamporovo
Съдът прие, че пистата в курорта е била опасна.

Пловдивчанин осъди „Пампорово“ АД да му плати обезщетение в размер на 8 000 лв. заради това, че е паднал на една от пистите в курорта, в следствие на което е получил травма на десния си крак, предаде Дарик радио.

Инцидентът е станал на 28.01.2014 г. към 9.00 ч., когато пострадалият, заедно със свой познат предприемат спускане от връх „Снежанка” по посока „Язовира” или т. нар. „Малка стена”. При спускането, дясната ска на пловдивчанина попада в необозначен с предупредителни знаци участък, който не е бил достатъчно заснежен, вследствие на което получава травма на десния си крак в областта на коляното.

Като причина за инцидента се изтъква сформирал се канал, направен от обработващата терена машина, който е обхващал по диагонал цялата писта, с дълбочина около 20 см. В следствие на травмата, пловдивчанинът е настанен в болнично заведение, където къето му е извършена операция.

С решение на Районен съд Чепеларе от тази седмица, „Пампорово“ АД е осъдено да заплати обезщетение за претърпени неимуществени вреди, изразяващи се в болки и страдания от причинена травма в размер на 8 000 лв. Освен това, дружеството ще трябва да поеме и разноските по лечението и възстановяването на мъжа, които възлизат на над 1 200 лв. Решението подлежи на обжалване. Претенциите на пострадалия скиор са били за обезщетение в размер на 15 000 лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

08.04 2016 в 11:43

Пишман курорт, пишман скиор и пишман лекари... една типична българска картинка.