„Пампорово“ на Цветелина Бориславова е сред кандидатите за Летище Пловдив

OFFNews 30 март 2016 в 14:18 3565 1

"Пампорово" АД с мажоритарен собственик Цветелина Бориславова е сред кандидатите за концесията на Летище Пловдив. 

Това обяви транспортният министър Ивайло Московски, след като Министерският съвет взе решение за откриване на процедура за предоставяне на концесия за услуга върху летище Пловдив за срок от 35 години.

Интерес са проявили и инвеститори от Хонконг, Турция и Китай, допълни Московски. 

Мажоритарният собственик на "Пампорово" Цветелина Бориславова неведнъж е заявявала интерес към концесията на Летище Пловдив с цел да развие планинския курорт по подобие на Банско.

Чрез отдаването на концесия на летището се цели да бъде привлечен финансово стабилен инвеститор с опит в управлението, експлоатацията и развитието на летища. По този начин ще бъде гарантирано бъдещето развитие на летището, обясниха от правителствената пресслужба.

Като специфични цели са посочени изграждането на нов модерен карго терминал, както и създаването на предпоставки за допълнително развитие на летищната инфраструктура, за да може да се обслужват съвременни самолети с голям полезен товар, обясниха от правителствената пресслужба.

Концесионерът ще бъде определен чрез открита процедура, като критериите за комплексна оценка на офертите са размер на годишно концесионно плащане (с относителна тежест 40 на сто), инвестиционна програма (с относителна тежест 35 на сто) и програма за развитие и управление на обекта (с относителна тежест 25 на сто).

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови