Сарафов: Познавам методите на Гешев. Страхувам се за живота си!

Началникът на националното следствие поиска ВСС веднага да отстрани Иван Гешев, защото е вреден за институцията

OFFNews 15 май 2023 в 16:04 5356 9

Сарафов

Снимка БГНЕС

Борислав Сарафов

Висшият съдебен съвет незабавно да отстрани Иван Гешев от поста главен прокурор, защото той е вреден за институцията, поиска на спешен брифинг заместникът му Борислав Сарафов и нарече началника си "неуравновесен човек".

До откровенията му се стигна след думите на Гешев, че му е било намекнато да си тръгне и че нареждането идва от лидера на ГЕРБ и бивш премиер Бойко Борисов. Сарафов е подразнен и от казаното от началника си, че отишъл при журналиста Силвия Великова в БНР, за да "оправи нещата".    

"Няма да правя театър и да късам ритуално и демонстративно оставка. Тази роля отива на г-н Гешев. Крайно време е някой да каже, че царят е гол. Иван Гешев ясно показа днес, че има намерение да влиза в политиката. Нека ВСС го освободи. Той е непригоден да бъде главен прокурор", бе категоричен Сарафов.

"Точката на нетърпимост е стигнала дотам, че е нужен катарзис, за да се отреже гнилото и прокуратурата да заработи. Явно Гешев смята, че притежава прокуратурата като собственост. Но никой не притежава нотариален акт за това. Срамувам се от поведението на Гешев", посочи още зам. главният прокурор.

"Искрено съжалявам, че вместо да изпълняваме служебните си задължение, ние занимаваме обществото като вадим кирливите си мръсни гащи и ги развяваме пред медиите", добави той.

И декларира, че в прокуратурата работят много достойни хора, ясно е, че Гешев няма да си тръгне сам и след като е направил днес заявка за влизане в политиката, Иван Гешев да освободи институцията от присъствието си.

Сарафов не отговори на въпрос защо чак сега е провидял зловредното влияние на Гешев, само каза, че досега се надявал на благоразумие и че е защитавал "честта на пагона", но нещата излезли извън контрол.

Заместникът на държавното обвинение обяви още, че Гешев е превърнал в "лична резиденция" почивната база на прокуратурата на Боровец.

"Това е така наречената „Вила на регентите”, в която са снимани сцени от филма "Тютюн”. Тя към момента е почивна база на служители от прокуратурата на Република България. Но нито един от магистратите няма достъп до нея, тъй като г-н Гешев я е приватизирал за собствено ползване", добави още той.

"Гешев ползва два бронирани автомобили, купени с пари от всеки магистрат в институцията. Стойността на всеки от тях е над 1 млн. лв., това е ярък пример за неговото родолюбие. Иван Гешев превърна прокуратурата и кабинета си в хан за ромските барони, с които вие знаете, че ходи да яде баклава във "Факултета". Аз и колегите се срамуваме от неговото поведение. Недопустимо е институцията прокуратура да се ползва за личен ПР на Гешев", допълни Сарафов.

Сарафов не подмина и темата "Барселонагейт", като обяви, че днес самият Гешев е признал за намесата си за спиране на разследването.

"Днес пред вас потвърждавам нещо, което вие знаете - именно това е начинът прокуратурата и лично главният прокурор да дава насоки кой казус, кога и по какъв начин да бъде решен. Днес сам призна, че държи делото "Барселонагейт" на трупчета, за да може да извива ръцете на политиците", изтъкна той.

Борислав Сарафов обяви, че познава добре методите на Гешев и се страхува да не се случи и с него същото като "един бивш прокурор Николай Колев". И допълни, че Иван Гешев е надминал идола си Никола Филчев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2005

9

новпрофил

15.05 2023 в 18:57

Този сериал: "Добро ченге - лошо ченге" няма ли да свърши вече? Леко поомръзна. И в случая имам предвид точно ченгета, а не прокурори.

9347

8

Анализи

15.05 2023 в 18:31

Боже, в каква държава живеем. Време е за сериозен размисъл.

9030

7

Ivan Terziysky

15.05 2023 в 18:27

И-де-ал-но! Така искам, да се изпотрепате. Бах мааму, свършиха ми пуканките... :D

10298

6

AntiZ

15.05 2023 в 18:17

А га яди кифтетата, ни'рва! Като видят дебелия, и почват да мрънкат. Сливи имаше в устата до този момент.

705

5

Деспин Митрев

15.05 2023 в 18:09

Тия пичове, дето толко ги е страх за живота им - що не си седАт д'ома?!?! Или и те като мене - страх ме е от високо - летя с делтапланер :) Страх, ама гот! ;)

1236

4

БотоксПутю

15.05 2023 в 17:35

Оле мале, и тоя щели да го убиват - още един Фалконе. Утре ще проплаче и третият - сладурът Ясен Тодоров.

1687

3

Пенчо Прикарчин

15.05 2023 в 16:46

Егати циркът! Хахахаха

-1650

2

ob1

15.05 2023 в 16:31

Бре как сякаш по команда взеха да излизат някакви разкрития :)

12078

1

edin slep

15.05 2023 в 16:25

Нема да се плашиш, Баце ще те пази, нали са позлатили сина ти, правилните хора са зад теб.
 
X

Да помогнем на украинските деца!