Прокуратурата възложи на бургаски следователи да открият причините за потопа в Царево

OFFNews 06 септември 2023 в 19:37 2556 2

По-рано днес катер на Гранична полиция откри тялото на д-р Даниела Йорданова

Снимка БГНЕС/Иван Янев

По-рано днес катер на Гранична полиция откри тялото на д-р Даниела Йорданова

Образувано е досъдебно производство заради бедствието по Южното Черноморие, съобщиха директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов на брифинг пред медиите.

Окръжната прокуратура е възложила производството на следователи от полицията в Бургас. Разследването трябва да установи какви са причините за бедствието, съобщи комисарят.

"Вчера системата за оповестяване беше пускана два пъти. Колегите спираха автомобилите, за да не заседнат. Няма сигнали за бедстващи в момента. Има сигнали за отводняване. Намалява се нивото на единия язовир", допълни комисар Николай Николаев.

Двата язовира в района ще бъдат изпуснати, за да се извърши спешен ремонт, а водата контролирано ще се изпуска по течението.

Николаев каза още, че деретата в "Арапя" са се превърнали в реки. По думите му там няма нужда от евакуация. Тепърва ще се установява дали има каравани, които да се местят.

Валежите в района са спряли, което помага на властите да се справят с последствията от катастрофалните наводнения, уточниха следователите. 

Жертвите от потопа са четири - двама мъже и съдия Мария Москова и дъщеря ѝ д-р Даниела Йорданова.

"Четири са жертвите на наводненията в района на Царево. На този етап няма лица, които са безследно изчезнали или няма връзка с тях", заяви ст. комисар Емил Павлов. 

В Община Царево все още на места движението е затруднено, затворен е главният път, който свързва Царево с Ахтопол и Синеморец, но има обходни маршрути.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

870

2

Constanza

07.09 2023 в 09:23

spirit оригиналът, фино се опитахте да вмъкнете ПП и ДБ в тирадата си, но няма кой да Ви се хване.
 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки