Пропадна още един мост, път към Ахтопол няма

Председателят на съда в Царево Мария Москова е една от жертвите, съобщи министър Атанас Славов

OFFNews 06 септември 2023 в 13:29 7340 1

Маршрут

Снимка АПИ

Поради пропаднал мост на къмпинг „Нестинарка" е преустановен трафикът за моторни превозни средства по пътя Царево – Ахтопол. Към момента няма алтернативен маршрут. 

Провеждат се действия по установяване проходимостта на съществуващ черен път и възможността да поеме трафика, съобщи МВР. 

В района на моста има две линейки. Едната е изпратена след сигнал за родилка, която най-вероятно ще бъде пренесена на ръце, информира БТА. По алеята до моста не се допуска и преминаването на пешеходци.

По-рано от АПИ съобщиха, че днес ще започне монтирането на понтонен мост, движението по който ще бъде пуснато утре вечер или на 8 септември. 

С огромно прискърбие разбрах, че една от жертвите на стихията в Царево е председателят на Районния съд в Царево съдия Мария Москова, която отдаде целия си живот на магистратската професия, написа министърът на правосъдието Атанас Славов във фейсбук. 

Официалната информация до този момент от МВР и правителството бе, че са идентифицирани телата на три жертви на наводненията двама мъже и една жена, а продължава издирването на две жени. Кметът на Царево Георги Лапчев потвърди, че съдия Москова и дъщеря й Даниела Йорданова, са в неизвестност. 

"Искам да изразя своите най-дълбоки съболезнования на роднините и близките ѝ, както и на роднините и близките на останалите жертви на това безпощадно бедствие! Случилото се в Царево за пореден път ни показа колко крехък е човешкият живот и колко безпомощни сме пред силата на природата. Моля се за хората на Царево в тяхната борба за възстановяване на нормалния живот!", посочва министър Славов. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Борис Б

06.09 2023 в 14:29

Ние сме най-тарикатите, никой нищо не мое да ни каже, нищо не искаме да поемем, а се затриваме като идиоти.
 
X

Най-близкият съратник на Стивън Хокинг проф. Томас Хертог е в подкаста на OFFNews