4-та жертва на потопа: Откриха тялото на д-р Даниела Йорданова, дъщеря на съдия Москова

Тя и майка ѝ съдия Москова загиват, докато се опитват да се евакуират от потопа в Царево

OFFNews 06 септември 2023 в 18:29 15019 4

Д-р Даниела Йорданова

Снимка Фейсбук

Д-р Даниела Йорданова

Броят на жертвите от катастрофалните наводнения в Царево вече са четири, съобщиха местните власти. Катер на Гранична полиция е извадил тялото и на четвъртата жертва, предаде БНР. 

Катер на Гранична полиция е извадил тялото и на четвъртата жертва на наводненията в Царево. То е на дъщерята на загиналата съдия и председател на Районния съд в Царево Мария Москова - ветеринарната лекарка д-р Даниела Йорданова, потвърдиха официално от полицията в Бургас. 

Местни описват д-р Йорданова като "работлива и с голямо сърце", предаде Нова телевизия.

През целия ден продължи издирването ѝ с дрон, катери и водолази. По-рано днес тялото на съдия Москова бе открито в морето до пристанището на Царево. Тя и дъщеря ѝ са били пометени от водната стихия вчера, опитвайки се да се евакуират със семейния джип.

"Идентифицирани са вече четири жертви – двама мъже и две жени. Няма информация за други изчезнали хора", съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Очаква се утре да започне монтажът на металния мост на пътя Царево - Ахтопол.

Продължава пълната мобилизация на всички ресурси, с които държавата разполага, за съдействие на хората, пострадали от наводненията в Царево и нормализиране на обстановката, уточниха от правителствения пресцентър.

Към момента се транспортират всички елементи на временното метално съоръжение, което ще се изгради на пътя Царево - Ахтопол. Очаква се всички те да бъдат на място до утре сутринта. Очаква се там да пристигне и багер, който да спомогне за демонтажа на компрометирания мост и още в в рамките на утрешния ден да започне монтажът на металния мост.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

-1650

4

ob1

07.09 2023 в 09:35

Как кой - природата... не разбрахте ли, че кметът на Царево бил голям лесовъд, следователно изобщо не е ГРОБаджийско корумпе и изобщо не е засипвал дерета!

870

3

Constanza

07.09 2023 в 09:17

Сега кой ще е отговорен? Ще има ли осъдени за убийството на тези четирима души (дано да не са повече) и за всичките материални и нематериални щети?

12078

2

edin slep

06.09 2023 в 20:54

Понтонен мост от армията, какво очакваш да е друго?

Тези, които са построили хотел върху засипано дере, за дренаж са за съд.

12021

1

bls

06.09 2023 в 20:19

Интересно ми е да разбера кои са всички ресурси. Някой може ли да ми снима малко тежка техника на държавата там да видя какво имаме.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки