Обвиниха Марешки в изнудване и побой

OFFNews 14 август 2015 в 17:10 4430 5

Окръжната прокуратура във Варна е внесла обвинителния акт срещу бизнесмена Веселин Марешки за изнудване и за нанасяне на лека телесна повреда на длъжностно лице, както и срещу Красимира Колева за изнудване. 

Марешки и Колева са изнудвали наемателят на пицария „Ред хот пица“ Асен Миланов. Марешки е обвинен и в нанасяне на лека телесна повреда на общинския съветник Костадин Костадинов.

За да принуди Миланов да му плаща месечно по 10 000 лева, през октомври миналата година Марешки го заплашил, че ще разруши стопанисваното от него заведение.

Месец преди това Марешки предявил претенции за дължим наем за прилежащи части и тераса към сградата, в която се намира пицарията. Според разследването заради това Марешки спрял електрозахранването и съборил частично незаконно изградената тента. Освен това той нанесъл лека телесна повреда на обвинския съветник Костадин Костадинов, който бил на мястото, за да защити Миланов. 

По време на скандала Марешки повредил и имущество за близо 15 000 лева. 

В началото на юли Варненският апелативен съд наложи възбрана върху хотела в строеж на Веселин Марешки в местността "Ален мак". Марешки е съдружник в дружеството – инвеститор на проекта.

Прокуратурата поиска и запор на банкови и разплащателни сметки на Веселин Марешки, както и на акции в две акционерни дружества за повече от 13.6 млн лв. Искането обаче не беше уважено. 

Веселин Марешки и Красимира Колева са с наложени от Варненския окръжен съд мерки за неотклонение "Парична гаранция". За Марешки тя е 20 000 лева, а за Колева – 1000 лева.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови