Иван Тотев получи ново обвинение - ощетил общината с нови 7 млн. лв.

OFFNews 16 януари 2017 в 15:44 6404 2

Иван Тотев получи ново обвинение - ощетил общината с нови 7 млн. лв.

На пловдивския кмет Иван Тотев са повдигнати нови обвинения за престъпление по служба. Този път те са свързани с изграждането на многофункционалната спортна зала „Колодрум”. Според доклад на Агенцията за държавна финансова инспекция, в 3 от 13-те обществени поръчки по проекта има общо 22 нарушения, в резултат на които общината е ощетена със 7 777 340 лв.

Днес съдът в Пловдив трябва да реши дали да отстрани Тотев заради друго обвинение – за пряко договаряне със строителя на новия зоопарк в града. Почти 90% от разпитаните свидетели са в пряка зависимост от градоначалника. От Патриотичния фронт коментираха, че нарушенията в двата случая са „доста сходни”.

Пловдивският окръжен съд днес гледа искането на прокуратурата за временно отстраняване от длъжност на кмета на града Иван Тотев. В петък Софийската градска прокуратура (СГП) поиска отстраняването му във връзка с повдигнатите обвинения срещу Тотев за престъпления по служба. Според държавното обвинение пловдивският кмет е нанесъл вреди на общината от близо 1 млн. лв., след като е дал зелена светлина за изграждането на зоокът.

Адвокатът на Тотев поиска временно отлагане на делото, за да може кметът да се запознае с обвиненията срещу него. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

18551

2

Нострадамус

16.01 2017 в 17:19

Далаверите на групировката ГЕРБ - Борисов, Цветанов, кметовете на София, Пловдив и Бургас -Фандъкова, Тотев и Николов НЯМАТ КРАЙ: ОТКРАДНАТИ СА МИЛИАРДИ от бюджета, от обществени поръчки, от саниране и от Европейското финансиране, но прокуратурата спи своя зимен сън!!!