Хостинг компания Rax.bg обяви услуги за колокация в десет европейски града

OFFNews Последна промяна на 10 януари 2022 в 17:04 831 0

RAX (Rax.bg) - един от първите хостинг доставчици в България, обяви колокационни услуги на публично достъпни и частни сървъри с 24-часова поддръжка в Атина, Братислава, Будапеща, Букурещ, Лондон, Милано, Ниш, Прага, Солун и Франкфурт.

Доставчикът на колокация, хостинг, облачни и дата център услуги Rax.bg обяви, че от 10 януари 2022 г. дава възможност на клиентите си да съхраняваат сървъри и технологично оборудване в 10 европейски града - Атина, Братислава, Будапеща, Букурещ, Лондон, Милано, Ниш, Прага, Солун и Франкфурт. Услугите в тях са два вида - “Колокация с пълно управление” и “Колокация без управление”. При услугата “Колокация с пълно управление” доставчикът поема техническата и системна администрация на сървърите на клиентите си.

“Поради логистични и бизнес причини много български фирми имат нужда да поставят сървъри и да съхраняват данни в различни точки на Европа извън България. Колокационните ни услуги в 10 европейски града дават възможност на клиентите ни да доставят съдържание по-бързо и директно на пазарите, които обслужват,” обясни технологичният директор на RAX Данаил Стойчев.

Според RAX българските фирми ще имат по-ниски разходи за електроенергия в редица от новите колокационни центрове на компанията, в сравнение тези България. “Огромното увеличение на цените на електроенергията за бизнеса намалява конкурентоспособността на българските фирми и ги принуждава да търсят алтернативни решения”, казват още от RAX. С отварянето на десетте нови колокационни центъра от компанията дават възможност на българските фирми да съхраняват сървърите и технологичното си оборудване при изгодни, прогнозируеми условия в геолокации с бърза интернет свързаност до България.

В стандартния план за колокация на 1U сървър влизат 100 мегабита или 1 гигабит Интернет свързаност, според от геолокацията; квота за трансфер на данни - не по-малка от 5 терабайта; публична и частна Интернет мрежа конфигурирана според нуждите на клиента; 75 вата ел. захранване включено в цената на услугата; IPv4 и IPv6 адреси; изграждане на виртуална мастна мрежа; и 24-часова поддръжка, чиито параметри варират според центъра за съхранение на данни.

В България RAX предлага колокационни услуги в центрове за съхранение на данни в София и Пловдив. В тях, освен колокация на сървъри за публична и частна, вътрешнофирмена употреба, доставчикът предоставя и услугата Disaster Recovery Колокация. Тя обезпечава технологичната инфраструктура на фирми срещу инциденти, бедствия и аварии.

В края на 2021 г. RAX обяви хостинг услуга “WordPress Уеб сайт с управление”. Тя включва: техническа поддръжка на софтуерни версии и инсталирани приложения; защита срещу неоторизиран достъп до WordPress системата; защита срещу мрежови атаки от вида “Denial of Service”; вътрешна оптимизация на WP сайта; тестване на софтуерния код за грешки; подобряване на индексирането на уебстраниците от Интернет търсачките; отстраняване на недостатъци като празни маркери за мета заглавия, дублирани мета заглавия, празни маркери за мета описание, дублирани етикети с описания на мета, мета ключови думи и други грешки, които трябва да бъдат коригирани; проверка и подобряване на мобилната версия; проверка за дублирани URL адреси и прекъснати връзки към уебстраниците; проверка и корекция с всякакви настройки за локализация, които се нуждаят от подобрения.

Услугата “WordPress Уеб сайт с управление” е достъпна във всички 10 европейски геолокации за колокация на сървъри и технологично оборудване обявени от Rax.bg.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови