ASUS представят два нови иновативни модела лаптоп - ASUS ZenBook Pro 15 и ASUS ROG Strix SCAR II

Стефан Йончев 26 юли 2018 в 19:18 3420 0

asusnewlaptops

ASUS имат дълга история зад себе си и носят голям принос към бранша с надеждните си продукти и иновативните си технологии. На пресконференция на 25.07.2018, ASUS представиха два модела лаптоп, които скоро ще навлязат на пазара. В тях ясно се отличава желанието на компанията за производство на нови, оригинални продукти, които да задоволяват нарастващите нужди и предпочитания на клиентите. Двата висок клас модела - ASUS ZenBook Pro 15 и ASUS ROG Strix SCAR II, познат също като GL504 - предоставят най-съвременните технологии в една надеждна машина, за възможно най-доброто преживяване.

ASUS ZenBook Pro 15 е модел, който е една стъпка напред от останалите лаптопи на пазара. Това, с което той наистина се отличава е първия по рода си интелигентен touchpad, наречен ScreenPad.

Освен като touchpad, той работи като индивидуален високорезолюционен и пълноцветен дисплей, предлагащ куп нови възможности. Може да се използва като отделно поле за работа за Windows приложения, както и със специално разработени програми, наречени ScreenPad™ приложения. Освен това ScreenPad™ подлежи на пълно персонализиране, позволявайки на потребителите да го настроят според собствените си предпочитания.

Екранът на ScreenPad-а е 5.5 инчов с 1920 x 1080 резолюция, със стъклено покритие. Освен него, ZenBook Pro 15 притежава и впечталящи характеристики - Intel Core i9-8950HK процесор, 16GB RAM, 1TB PCIe SSD памет, Nvidia GeForce GTX 1050 Ti 4GB видеокарта, 5.6-инчов LED-backlit 4K UHD (3840 x 2160) дисплей с тънка рамка и опция за touchscreen, двоен вентилатор за охлаждане, Harman Kardon аудио, 365mm x 251mm x 18.9mm измерения и тегло от 1.88kg, като има опция за по-нисък клас части. Моделът е предназначен за бизнес потребители, програмисти, дизайнери, художници и други създатели на съдържание, вълнуващи се от новите технологии. Очаква се да излезе в продажба в началото на септември.

ROG Strix SCAR II е изцяло нова версия на успешния гейминг лаптоп оптимизиран специално за FPS игри (First Person Shooter – шутър от първо лице). Иновациите в този модел също са забележителни. Дизайнът - две контрастиращи текстури, които заедно образуват функционална диагонална черта на капака, нова маркировка върху клавиатурата наподобяваща кевлар, предна светеща лента с Aura Sync и много възможности за персонализиране. Oборудван е с първия в света 144-херцов, теснорамков дисплей със супербързо време за реакция от 3ms, HyperStrike Pro гейминг клавиатура за прецизен контрол и HyperCool Pro технология за охлаждане на високопроизводителните централен и графичен процесори.

Това е първият в света лаптоп, който се характеризира с многоантенна технология за безпроблемна Wi-Fi връзка. Останалите характеристика са: 8th Gen Intel Core i7-8750H/8th Gen Intel Core i5-8300H, до 32GB DDR4 RAM, M.2 NVMe PCIe 128GB / 256GB / 512GB SSD, видеокарта Nvidia GTX 1060/1070 GPU, 15.6-инчов IPS-level FHD (1920 x 1080) дисплей. Моделът е фокусиран изцяло за гейминг. Очаква се да влезе в продажба в началото на Август.

Освен двата лаптопа, ASUS обяви официално и старта на своята програма за лоялност ROG Club в България. С нея компанията, която е лидер при геймърските лаптопи, създава истинска общност около своята популярна марка за гейм продукти ROG. В ексклузивния клуб може да влезе всеки, който си закупи гейм лаптоп от тази продуктова фамилия, а участието му дава стойностни подаръци, възможност да трупа точки, да изпробва най-новите лаптопи ROG, веднага след като бъдат налични на местния пазар, да участва в турнири и други събития, организирани от ASUS, включително и в такива, достъпни само за членовете на клуба, както и да получава разнообразни награди. ASUS представи пред българската публика и своята промоция за крайните потребители, с която компанията ще предостави стойностни подаръци под формата на софтуер и популярни видеоигри на всеки клиент, който закупи лаптоп на ASUS с новите процесори на Intel.

Предложението ще бъде валидно до края на септември, като в зависимост от стойността на процесора цените на подаръците ще варират между 70 и 135 евро.

Видео от представянето на моделите:

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови