Зли клоуни нападат хората в Израел

OFFNews 10 октомври 2017 в 08:15 5276 0

Феноменът на страховитите клоуни, тръгнал от САЩ, стигна и до Израел. Полицията съобщи, че неотдавна е арестувала десетина младежи, които носели маски, за да плашат минувачите, предаде Франс прес, цитирана от БТА.

В различни части на Израел се увеличиха случаите на хора с клоунски маски, които тероризират минувачите по улиците или парковете. Понякога те размахват играчки, приличащи на хладни оръжия. Медиите съобщиха за 10-годишно момиченце, нападнато миналата седмица в град Беер шева. Младежи, облечени като клоуни, я напръскали с лютив спрей.

Полицията съобщи преди няколко дни, че е арестувала десетки такива лоши шегаджии. Силите на реда увериха, че ще има нулева толерантност към подобни практики. Предупреждението обаче изглежда нямаше очаквания ефект. През последните дни бяха арестувани десетина младежи, включително двама 14-годишни години, съобщи полицейският говорител Мики Розенфелд.

"Полицията продължава да взема мерки за защита на обществените места и за избягване на други инциденти", каза той.

Розенфелд подчерта, че извършителите се опитват да плашат, а не да причиняват вреди. Силите на реда обаче се опасяват, че шегите им може да свършат зле. Палестинци често извършват нападения с нож в Израел и много граждани носят оръжия, затова има опасност минувачите да повярват, че наистина са обект на атентат и да отвърнат на нападението.

"Саморазправата е категорично забранена", се подчертава в комюнике на полицията.

В град Беер шева клоун е получил удар с нож от гражданин, когото се опитал да изплаши, съобщават медиите. Кметът Рувик Данилович призова младежите да не се занимават с подобни забавления, предупреждавайки, че те могат да бъдат много опасни.

Министерството на образованието призова учителите да изслушват ученици, които станат жертви на злонамерени клоуни.
За феномена на зловещите клоуни беше съобщено през август миналата година в американския щат Южна Каролина. По-късно подобни случаи се появиха и в други щати на САЩ, както и в Канада, Европа, Южна Америка и Австралия.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови