Полицията в САЩ вдигната на крак заради зловещи клоуни

OFFNews 17 септември 2016 в 09:18 8150 0

Полицията в САЩ вдигната на крак заради зловещи клоуни

Сигнали за страховити клоуни, които опитвали да заговорят деца, се разпространяват в последните дни в САЩ. Това вдигна полицията в няколко щата на крак заради опасенията за нова тенденция в отвличанията.

Подобни сигнали вече са докладвани в полицията в четири американски щата. Първият случай е регистриран в Южна Каролина, след което подобни случаи са докладвани в Северна Каролина, Джорджия и Алабама.

Случайно или не тенденцията се появява непосредствено преди годишнината на романа на Стивън Кинг "То", където персонажът на ужасяващия клоун Пениуайз, се появява за първи път. Самият Кинг определи случаите като ужасяващи: 

"Децата обичат клоуни, но те също така се страхуват от тях. Клоуните, с техните бели лица и червени устни, са толкова различни и гротескни, в сравнение с обикновените хора", коментира писателят пред Bangor Daily News, добавяйки, че "при определени условия, клоуните могат да бъдат наистина ужасяващи". 

Полицията в Джорджия съобщи, че са получени няколко сигнала за клоуни, опитали да заговорят деца, като подателите на сигналите изразявали с мнение, че става въпрос за опит за отвличане на ученици. С пост в профила си във Фейсбук полицията в американския щат осъди проявленията. 

"Подобно поведение не е мило или забавно.., ако има основания, може да доведе до обвинения", се казва в съобщението. 

В крайна сметка някои от случаите били разрешени, след като полицията в Джорджия обвини двама души за подаване на фалшиви сигнали на спешния телефон 911. Те съобщили за клоуни, опитали да качат деца във ван. 

Подобни съобщения не се появяват за първи път в Щатите. Подобни случаи имаше и през 2014 година, като в някои от тях дори се съобщаваше за въоръжени клоуни. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови