Зеленски посети украинските защитници на фронта в Авдиивка

OFFNews 18 април 2023 в 16:48 2670 1

Володимир Зеленски получава военна награда

Снимка УНИАН

Военни подаряват на Зеленски военна монета, шеврон и табло със символите на 110-а отделна механизирана бригада

Президентът на Украйна Володимир Зеленски е посетил предните позиции на защитниците в Авдиивка в Донецка област, съобщи УНИАН. 

Той е връчил държавни награди на военнослужещи.

По-рано днес Кремъл съобщи, че руският президент Владимир Путин е бил в Херсонска област, която е отчасти под контрола на Русия след нахлуването в Украйна. 

Ако са били по едно и също време, както се твърди, Путин и Зеленски са били на 400 километра един от друг - единият в Геническ, другият в Авдиивка.

"По време на работно пътуване в Донецка област президентът посети предните позиции на украинските защитници в Авдиивка. Държавният глава изслуша доклад на командира на оперативно-тактическата група в Донецк за ситуацията“, се казва в изявление на пресслужбата на Зеленски.

Освен това Зеленски е разговарял с военнослужещите от морската пехота, десантно-щурмовите, механизираните и артилерийските части и им е благодарил за службата.

"Имам честта да бъда днес тук, за да ви благодаря за вашата служба, за защитата на нашата земя и нашите семейства. Поздравявам ви за празниците, за Великден и ви желая само победа – това, което пожелавам на всеки украинец. Искрено благодаря на всеки украинец за дългия път, който изминавате всеки ден“, заяви той.

Зеленски е връчил и държавни награди на военнослужещи. На свой ред военните са му подарили военна монета, шеврон и табло със символите на 110-а отделна механизирана бригада.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!