Зеленски: Минските споразумения са хартийка. Украйна няма да се съгласи на никакви варианти на тези споразумения

OFFNews 12 септември 2022 в 19:08 10123 3

Зеленски

Снимка БТА

Володимир Зеленски

Президентът Володимир Зеленски заяви, че Украйна няма да се съгласи на никакви варианти на "Минските споразумения" в интервю за Фарид Закария за CNN на въпрос за напредването на украинските войски в Херсонска област и на изток.

Зеленски подчерта, че украинците се стремят да деокупират териториите на своята държава.

"Основната цел на деокупацията е, че не може да се позволи на Русия да продължи много бавната окупация, която започна през 2014 г.", посочи той.

Държавният глава отбеляза, че не може да даде подробности за оперативните действия на ВСУ на бойното поле.

"Няма да стоим на едно място. През цялото време ще вървим бавно. Няма да разговаряме с тях по никакъв друг начин. Щом останем и се изправим - знам, че някои държави ще ни подтикнат към Минския процес. Искам светът да разбере, че това са различни неща. Дипломатическо решение и "Минск"-2-3-5-10 са различни неща. "Минск" е празна хартийка, за да си почине Русия преди следващото нахлуване", подчертава Зеленски.

По време на успешната контраатака на ВСУ водещият пропагандист на Кремъл Маргарита Симонян започна да намеква за примирие.

Междувременно Зеленски при участието си в дискусия на 17-ата среща на YES (Европейската стратегия от Ялта), подчерта, че засега не са възможни никакви преговори с Руската федерация за прекратяване на войната, тъй като Москва не може да формулира адекватни позиции.

Украинският министър на отбраната Олексий Резников отбеляза, че Украйна не приема препоръката на западните партньори за започване на "мирни" преговори с Русия и настоява за пълна деокупация на Донбас и Крим.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1780

3

Украйна трябва да усвои цялото крайбрежие до Грузия, в това число и Ростов На Дон, че дори и Сочи. Единствено лишаването на Русия на излаз в Черно Море, може да гарантира мира в региона!

-240

2

редовно четящ

12.09 2022 в 20:38

Никакви споразумения, руzия трябва да бъде разгромена и заличена като държава в сегашния си вид! Всички окупирани републики ще искат независимост!

22548

1

dolivo

12.09 2022 в 19:49

че как да се наведе Зеленски, вече разбра че няма нужда да прави компромис под сатър на врата, защото сатъра се оказа дървен
 
X

Да помогнем на украинските деца!